< "Patron ve Devlet İşçileri Ölüme Terk Etti"

Uğur Konfeksiyon'un İkitelli'de bulunan fabrikasında birçok işçinin koronavirüs testi pozitif çıkmış olmasına rağmen üretimin sürdüğünü belirten Dev Tekstil Sendikası, şikayete rağmen Sağlık Bakanlığı'nca bir denetim ve önlem alınmasına ilişkin hiçbir işlem yapılmadığını belirtti.

İSTANBUL - Uğur Konfeksiyon'un İkitelli'de bulunan fabrikasında koronavirüse yakalanan işçilerin sayısı her geçen gün artıyor.

Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası, yazılı bir açıklama yaparak Uğur Konfeksiyon'un İkitelli"de bulunan fabrikasında koronavirüse yakalanan işçi sayısı artmasına rağmen üretimin devam ettiğini belirtti.

"İşçiler tarafından vaka sayısının 60'ı geçtiği ifade ediliyor. Hastaneye her gün 15 kişi test yaptırılmaya götürülüyor. Buna rağmen fabrika patronu ve yönetimi üretimin devam etmesi için elinden geleni yapıyor. Fabrikada hala yeterli önlemler alınmış değil. İşlerin yoğun olduğu bölümde  çalışan işçiler 12 saat çalıştırılıyor" akatrımında bulunan Dev Tekstil, bir çok işçinin fabrikayı sağlık bakanlığına şikayet etmesine rağmen, bakanlık tarafından hiç bir işlem yapılmadığını belirtti. 

Dev Teksil Sendikası açıklamasında , "Uğur Konfeksiyon işçileri  devlet ve patron tarafından ölüme terk edilmiş durumdadır. Fabrika patronu Murat Balkuv elde edeceği kar için işçilerin ve ailelerinin sağlığı hiçe sayıyor" vurgusu yapıldı.

Sendika açıklamasında Uğur Konfeksiyon işçilerine de "Fabrika patronun ve yönetiminin insanlık dışı uygulamalarına sessiz kalmamalısınız. Kendi karları için sizlerin yaşamlarını tehlikeye sokuyor. Fabrikada yeterli önlemler almadıkları gibi fazla çalışmayla karşı karşıya kalıyorsunuz. Patronun keyfi uygulamalarının hayata geçirmesinin sebebi devletten aldığı güçtür" uyarısında bulundu.

Sendika, işçilere "Sizlerde alacağınız güç yanı başınızda birlikte çalıştığınız arkadaşınız olacaktır. Bu insanlık  dışı ve orman kanunlarını durdurmanın yolu örgütlü ve birlikte hareket etmekten geçiyor. Bireysel hareket etmemelisiniz. Hepimiz birimiz birimiz hepimiz için demelisiniz" ifadeleriyle birlik olma ve örgütlü hareket etme çağrısında bulundu.

Uğur Konfeksiyon'da sendikalı işçilere yönelik baskı, tehdit ve işten atma saldırılarıyla daha önceki yıllarda da gündeme gelmişti.