İSKİ Çalışmasında İş Cinayeti

Bakırköy'de İSKİ çalışması sırasında üzerine kepçe düşen işçi olay yerinde hayatını kaybetti.

İSTANBUL - İşçilerin yıllardır haykırdığı "Taşeron Çalışma Ölüm Demektir" haykırışı her geçen gün artan iş cinayetlerine işaret ediyor.

Taşeron çalışma kamu işletmelerinde yaygın bir uygulama haline geldi. Taşeron firmaların işçi sağlığı ve iş güvenliği tedbirlerini 'maliyet yükü' olarak görmesi nedeniyle çok basit önlemler dahi alınmıyor.

Kamu kuruluşları taşeron firmanın işi almasından sonra herhangi bir denetleme yapma gereği duymuyor. Çalışma Bakanlığının ise zaten patronların beyanlarına göre işlem yapmaktan başka bir fonksiyonu kalmadı. Ne bir denetleme yapıyor ne de bir yaptırım uyguluyor. Ve her geçen iş cinayetleri artarak devam ediyor.

Bakırköy'de İSKİ adına yapılan çalışma sırasında işçinin üzerine arızalanan iş makinesinin kepçesi düştü. İşçi sağlığı ve iş güvenilği önlemlerinin alınmaması nedeniyle üzerine kepçe düşen işçi olay yerinde hayatını kaybetti.

İş cinayeti, Bakırköy Cevizlik Mahallesi İstanbul Caddesi'nde meydana geldi. Taşeron firma işçileri cadde üzerinde İSKİ adına çalışma yaptığı sırada kepçelerden birinin hidrolik sisteminde arıza meydana geldi. Kazı yapan iş makinesinin kepçesi arıza nedeniyle boşalınca işçinin üzerine düştü.

İhbar üzerine olay yerine sağlık ekipleri işçinin hayatını kaybettiğini belirledi. Olay anında iş makinesini kullanan operatör Uğun A. gözaltına alındı.