Aras Kargo, Ankara'da Yaşamkent Şubesi'nde çalışan bir işçinin Covid-19 testi pozitif çıkmasına rağmen işçilere zorla dağıtım yaptırdı.

Kargo işçileri Covid-19 sürecinde de ağır şartlarda ve virüs kapma riski yüksek olmasına rağmen çalışmaya zorlanıyor.

Aras Kargo, Ankara'da Türkkonut Yaşamkent Şubesi'nde çalışan bir işçinin Covid-19 testinin sonucu pozitif çıkmış olmasına rağmen, karantinada kalması gerekirken işçiler ertesi gün işe çağrıldı.

Bölge yöneticileri tarafından aranan işçilere, "Ateşiniz 38'in üzerinde değilse çalışacaksınız" denilerek işe gitmeleri dayatıldı.

İşçiler işsiz kalma korkusuyla bu sabah işe gitti. Sağlık Bakanlığı ekipleri, işçileri sabah saatlerinde test için aradı.

İşçilerin işte olduklarını  öğrenen yetkililer  işçilerin eve dönmeleri gerektiğini bildirdi. Sağlık Bakanlığı yetkililerinin uyarısını iş yerine bildiren işçilere "dağıtıma devam etmeleri gerektiği" söylendi.

İki arada kalan işçiler bakanlık yetkililerini tekrar aradıklarında, işçilerin evlerine ve iş yerlerine polis ekiplerinin sevk edileceğini bildirdi.

Bu bildirimin ardından iş yeri tarafından işçilere "Kalan teslimatları tamamlamadan evlerine dönebilecekleri" söylendi.

İşçiler bu zaman zarfında dağıtmaları gereken kargoların önemli bir bölümünün dağıtımını gerçekleştirdi.

İşçiler aile hekiminin de kendilerini aradığını, 14 gün boyunca evde kalmaları gerektiğini bildirdiğini fakat buna rağmen her an yeniden işe çağrılmaktan endişe duyduklarını dile getirdi.