< Altınbaş Üniversitesi 73 Kişiyi İşten Çıkardı

İstanbul Altınbaş Üniversitesi, salgın gerekçesiyle aralarında çok sayıda öğretim görevlilerin de olduğu 73 kişiyi işten çıkardı.

İstanbul Altınbaş Üniversitesi ‘nde aralarında öğretim görevlileri, idari çalışanlar ve temizlik görevlilerinin bulunduğu 73 kişiyi çeşitli gerekçelerle pandemi döneminde işten çıkardı.

"Boş kadro olmadığı" gerekçesiyle sözleşme yenilemeyerek farklı birimlerde çalışan 73 kişiyi işten çıkardı. Öğretim görevlileri "Boş kadro yok" diyerek işten çıkarmalara tepki göstererek haklarını arayacaklarını belirtti.

İşten çıkarmalara ilişkin öğrenciler de tepki gösterdi. Sosyal medyada "#AltınbaşUnideHakGaspi" tagını kullanarak paylaşım yapan öğrenciler, işten çıkarmaların durdurulmasını istedi ve talepleri dile getirdi.

Öğrenciler “Altınbaş Üniversitesi okul çapında hocası, temizlik görevlisi ve idari personeliyle pek çok çalışanını pandemi sürecinde işten çıkarmaktadır. Altınbaş yönetimi, üniversitemizin değerli hocalarının sözleşmelerini bir anda yenilememe yoluyla işten çıkarıyor. Nitelikli öğrenciler yetiştirme misyonu ile hareket eden yönetimin, işten çıkarılan öğretim görevlileri yerine bu derslerin kimler vasıtası ile verilmesini uygun gördüğünü merak ediyoruz. Biz Altınbaş Üniversitesi öğrencileri olarak işten çıkarılan hocalarımızın geri gelmesini ve böylelikle öğrencilerini düşünen okulumuzun eğitim kalitesinden hiçbir ödün vermeden eğitimlerimize devam etmek istiyoruz. Bu süreçte hocalarımız yalnız değildir. Krizin faturası işçilere kesilmemelidir” paylaşmı yaptı.