< "İşçi Sınıfı Oyununuzu Bozacaktır!"

Genel İş Sendikası Anadolu Yakası 1 Nolu  üyeleri örgütlü oldukları Ataşehir Belediyesi önünde kitlesel eylem yaparak "Kıdem Tazminatı haktır gasp ettirmeyeceğiz" dedi.

İSTANBUL - Kıdem Tazminatının "Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi" adı altında fona devredilmesine karşı sendikaların, örgütlü olduğu işyerleri önünde ve kent merkezlerinde eylemleri devam ediyor.

DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası Anadolu Yakası 1 Nolu Şube üyeleri örgütlü olduğu Ataşehir Belediyesi önünde üyeleriyle kitlesel basın açıklaması yaparak kıdem tazminatının fona devredilmesine izin vermeyeceklerini haykırdı.

"Kıdem Tazminatımıza Dokunma", "Yaşasın Sınıf Dayanışması" pankartları açılan eylemde "Kıdem Tazminatının Fona Devredilmesi Patronlara Kıyaktır Kıdem Tazminatı İşçilerin Kalesidir Savunalım", Kıdem Tazminatımızı Size Teslim Etmeyeceğiz", "Çocuklarımızın Geleceğibe Kıdem Tazminatıma Dokunma", "Kıdem Tazminatının Gaspına TES ve Kıdem Fonuna Hayır Güvenceli Kadrolu Güvenli Gelecek", "Yalanlara Oyunlara Karşı Mücadeleyi Yükselteceğiz", "Kıdem Tazminatı Hakkımızı Koruyacağız" yazılı dövizler taşındı.

Eylemde sık sık "Kıdeme Uzanan Eller Kırılır", "Kıdem Haktır Gasp Edilemez", "Kahrolsun İşçi Düşmanları", "Yaşasın Sınıf Dayanışması", "İşçiler Birleşin Devrim İçin Savaşın", "Direnen  İşçiler Yenilmezler" sloganları atılan eylemde basın açıklamasını Genel İş Sendikası Anadolu Yakası 1 Nolu Şube Başkanı Ahmet Arıkan yaptı.

Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi adı altında kıdem tazminatımız fona aktarılarak, bir yandan da 25 yaş altı ve 50 yaş üstü çalışanlar başta olmak üzere esnek-güvencesiz çalıştırmayı yaygınlaştırarak kıdem tazminatı hakkının yok edilmek istendiğini belirten Arıkan, "Pandemi koşullarında 82 milyon insan yaşam mücadelesi verirken, işçiler olarak bizler canımızı, işimizi ve gelirimizi korumak için mücadele verirken, işsizlik rekorlar kırmışken, ülkeyi yönetenler kıdem tazminatımıza el uzatmakta ve daha esnek, daha güvencesiz, kölece çalışma dayatmaktadır" dedi.

"Kıdem tazminatını bir işveren sorumluluğu olmaktan çıkaracak, iş güvencesi dayanağı işlevine son vererek işten çıkarmaları kolaylaştıracak, patronlara iş sürecinde keyfiyet olanağı verecek, son ücret ile bağını kopararak kıdem tazminatının miktarını düşürecek planların müzakere edilecek hiçbir yanı olmadığını belirten  Arıkan fonun, işçilerin kıdem tazminatına, birikmiş emeğine ve geleceğine el koymak olduğunu söyledi.

DİSK’i yok sayarak bu dayatmaları hayata geçirmek gibi beyhude hayallere kapılanların tarihten dersler çıkarmaları gerektiğini ifade eden Arıkan "DİSK işçi sınıfının itirazıdır, iradesidir, umududur. Ve bu ülkenin yasalarına ve Anayasası’na göre kurulmuş diyalog mekanizmalarını yok sayarak iktidarın duymak istemediği o itiraz ve irade, işyerlerinden başlayarak sokaklara meydanlara akacak ve kapalı kapılar ardında oyun kurmaya çalışanların hesaplarını bozacaktır. DİSK işçi sınıfının haklı ve kararlı direnişinin bayrağı olmaya devam edecektir.

Kıdem tazminatını ortadan kaldırmaya, daraltmaya, budamaya, işçi sınıfının belirli kesimlerini bu haktan mahrum etmeye yönelik her girişim, direniş ile karşılanacaktır" dedi.

Kıdem tazminatı ile ilgili konuşulacak tek şeyin, mevcut sistemin güçlendirilmesi, 1 gün bile çalışsa tüm işçilerin istifa hali dahil kıdem tazminatı alacağı bir düzenlemenin yapılması ve bu hakkın güvenceye alınması olduğunu vurgulayan  Arıkan, kıdem tazminatı güvence altına alınmadıkça eylemlerinin devam edeceğini belirtti.

Belediyeler başta olmak üzere kamu kurumlarında toplu sözleşme görüşmeleri süreci olduğunu da hatırlatan Arıkan Genel İş Sendikası Anadolu Yakası 1 Nolu Şube olarak işyerlerinde yetkili sendika olduklarına ilişkin belgeyi de aldıklarını aktararak, kıdem tazminatı ve TİS sürecinde önemli bir mücadele sürecinde olduklarını ifade etti.

Arıkan, DİSK üyesi işçilerin haklarına sahip çıkmak için daha çok sayıda işçiyle alanlarda olmaya devam edeceğini belirtti. Ataşehir Belediyesi İşçileri slogan ve alkışlarla eylemi sonlandırdı.