< Arda Cam Önünde Kıdem Tazminatı Eylemi

Kıdem tazminatının Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi adı altında fona devredilmesine karşı Cam Keramik İş Sendikası üyeleri  Arda Cam fabrikası önünde eylem yaptı.

Kıdem tazminatının Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi adı altında fona devredilerek gasp edilmesine karşı sendikalar işyerleri önünde eylemler gerçekleştiriyor.

DİSK'e bağlı Cam Keramik İş Sendikası üyeleri Haramidere Sanayi Sitesi'nde Arda Cam fabrikası önünde eylem yaptı. "Kıdem Tazminatıma Dokunma" yazılı pankart açılan eylemde Arda Cam fabrikası müdürü, fabrikayı protestoya yönelik bir eylem yapıldığını düşünerek engel olmaya çalıştı.

Sendika temsilcileriyle yaşanan tartışma üzerine polis çağıran Arda Cam müdürü, emniyet amirinin 'Sorun yok, açıklama yapıyorlar' cevabı alması ve müdahale edilmemesinden de rahatsız oldu.

Arda Cam müdürünün ortamı gererek eylemi engelleme çabalarına rağmen Cam Keramik İş Sendikası üyeleri sloganlarını atarak DİSK'in basın açıklamasını okudu.

Sendika üyeleri, yıllarca çalışmalarının karşılığı ve geleceklerinin teminatı olan kıdem tazminatının gasp edilmesine izin vermeyeceklerini ve mücadeleyi sürdüreceklerini belirtti.