< Türk İş'ten Odakule'de Eylem

Türk İş' in kıdem tazminatının gasp edilmesine karşı başlattığı eylemler devam ediyor.

Bugün 81 ilde Türk İş'e bağlı sendikalar kent merkezleri ve temsilcilikler önünde kitlesel eylemlerle kıdem tazminatının gasp edilmek istemesini protesto etti.

İstanbul  Beyoğlu’nda bulunan Odakule binası önünde bir araya gelen Türk İş'e bağı sendikalardan çok sayıda  üyenin katılımıyla basın açıklaması yapıldı. Açıklamada “Kıdem Tazminatıma Dokunma” pankartı açılarak sık sık “İş, Ekmek Yoksa Barış Da Yok” ve “Kıdeme Uzanan Eller Kırılsın” sloganları atıldı.

Türk İş'e bağlı sendikalar, İstanbul Anadolu Yakasında ise temsilcilikler önünde toplanarak eylemler gerçekleştirdi.

27 Haziran 2020 tarihinde Türk-İş Başkanlar Kurulu’nda alınan karar doğrultusunda eylemlerin ilk adımı olarak bugün 81 ilde Türk-İş bölge ve il temsilcileri ile şube başkanları ve yöneticileri, işyeri temsilcileri ve işçilerin katılımıyla basın toplantıları düzenleniyor. Türk-İş’in kararı doğrultusunda ayrıca sendika binalarına, arabalara, işyerlerine, evlere ‘kıdem tazminatına dokunulamayacağına’ yönelik posterler asılacak. Türk-İş, 81 ilde 1.5 milyona yakın el ilanı da dağıtarak, yapılmak istenilen değişikliği herkese anlatacak.