< "Sürgün Politikalarına Son Verin"

BTS İzmir Şubesi, demiryolu çalışanlarının sürgün edilmesi ve liyakstsiz atamaları protesto etti.

Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS), "Evde Hayat TCDD'de Sürgün Var" yazılı pankart açarak  TCDD 3. Bölge Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı.

BTS İzmir Şube Başkanı Erdal Akyol, TCDD'de çalışan çok sayıda üyelerinin hiçbir açıklama yapılmadan sürgün edildiğini hatırlatarak. "Biz bu kurumun genel müdürü ile görüşmek isterken genel müdür bizimle görüşmekten ısrarla kaçmaktadır" dedi.

Kurumun tarihinde görülmeyen tren kazalarının, liyakatsiz usulsüz atamaların son 18 yılda olduğuna dikkat çeken Akyol, "Demiryolunda özellikle faal personelde tasarruf olmaz. Yol bekçisinden tasarruf yaptılar Çorlu kazası oldu. Tren şeflerinden tasarruf yaptılar daha dün Malatya kazası oldu" dedi.

TCDD yönetiminin, sürgün saldırısıyla işkenceyi önlemeye dönük, insan hakkını korumayı hedefleyen tüm uluslararası kanunları, Anayasayı, Sendikalar Kanunu, tüm kanunları hiçe sayarak, insanlık suçu işlediğini ifade eden Akyol, bu saldırı karşısında ve siyasi kadrolaşma iptal edilene kadar mücadeleyi süreceklerini belirtti.

"Sendikamızın uyarılarını dikkate alın, üzerimizdeki baskı ve sürgün politikalarına son verin" diyen Akyol, tüm kamuoyuna güvenilir bir demiryolları oluşturma çabasında destek olma çağrısında bulundu.