< < "Yoksulluk Sınırı Altında Maaşla Çalışmak İstemiyoruz”

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Hastanesi emekçileri eylem yaparak iktidarın söz verdiği ek ödemeleri istedi.

İZMİR – Sağlık emekçileri, koronavirüsü salgını ile birlikte iktidarın tüm sağlık çalışanlarına tavandan ödeneceğini açıkladığı, fakat uygulamada sadece Covid-19 servislerinde görev yapanlarla sınırlı tuttuğu performans ücretleri ödemelerindeki kesintilere tepkilerini dike dile getirmeye devam ediyor.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Hastanesi sağlık emekçileri de performans ücretleri ödemelerindeki kesintileri protesto etti. Emekçiler geçtiğimiz hafta Başhekimlik ile ek ödemelerie ilişkin görüşme talepinde bulunmuş fakat olumlu yanıt alamamıştı.

DEÜ Hastanesi sağlık emekçileri haftadır gerçektirdikleri eylemlerini sürdürüyor. Sağlık emekçileri bu gün de hastane bahçesinde bulunan kafe önünde açıklama yaptı.

 

"Yaşatabilmek İçin Yaşamak İstiyoruz"

Sağlık ve meslek örgütlerinden pek çok kişinin de katıldığı eylemde konuşan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İşyeri Temsilcisi Günseli Uğur Kayseri ve Diyarbakır'da yaşanan hemşire intiharlarına değindi.

Yaşanan bu ölümlerin çalışma koşullarının zorluğunu bir kez daha gösterdiğini ifade eden Uğur, görev yaptıkları hastanede Covid-19’a yakalanan bir hemşire ve bir hasta bakıcının yatarak tedavi gördüğü bilgisini de paylaştı.

 

"Covid-19 Meslek Hastalığı Kabul Edilsin"

Yaşatmak için çabalayan sağlık emekçilerin ölüm nedenlerine değinen Uğur "Yaşatmak için yaşamak istiyoruz. Covid-19 pozitif haberleri alıyoruz. Başhekimliğin bu konuda duyarlı olmasını rica ediyoruz. Salgın, sağlık çalışanlarını etkilemeye devam ediyor. Covid-19 meslek hastalığı kabul edilsin, bu en büyük taleplerimizden biridir" dedi.

 

"Başhekimlikten Yine Red"

Türk Tabipler Birliği yöneticilerinin dün hastane Başhekimi ile görüştüğünü ve talepleri konusunda olumsuz yanıt alındığının aktaran Uğur, "Başhekimlik, hem verecek paraları olmadığını hem de bu sendika ve kurumlarla görüşmeyeceğini açıkladı” ifadelerini kullandı.

Genel Sağlık İş Sendikası İşyeri Temsilcisi Ayşe Yetişen, sağlık çalışanlarının temel ücretlerin yükseltilmesi ve emekliliğine yansıtılması talebini dile getirdi. Yoksulluk sınırının altında maaşlarla çalışmak istemediklerini söyleyen Yetişen, “Haklı mücadelemize devam edeceğiz" diye belirtti.

Eylem kısa tiyatro oyunu ve müzik dinletisi de gerçekleştirerek bitirildi.