Aralık ayından bu yana maaş ve tazminatlarını alamayan Atlas Global işçileri eylem yaparak haklarının ödenmesini istedi.

İSTANBUL- Atlas Global işçileri 2019 Aralık ayından bu yana maaş ve tazminatlarının ödenmediğini belirterek Bakırköy’de bulunan Atlas Global’ın eski merkez binası önünde eylem yaptı. Atlas Global’da çalışan ve haklarını alamayan yaklaşık 2 bin işçi Atlas Zedeler Adalet Platformu (AZAP) adıyla oluşturdukları bir platformda bir araya geldi.

 

Mücadelemizde Kararlıyız”

Ödenmeyen haklarını almak için birlikte mücadele etmek kararı alan Atlas Global işçileri bugün Atlas Global’in eski genel merkezi önünde “Ali Murat Ersoy’a Haber Verin! Alacaklarımızın Peşini Hiçbir Zaman Bırakmayacağız” ve “Ali Murat Ersoy Sözünü Tutup Paramızı Ver!” yazılı pankartlar açtı. Atlas Global işçilerine bir çok kişi de destek verdi. İşçilerin avukatı Arif Duymaz’ın da katıldığı eylemde Platform adına konuşma yapan Seçkin Koçak, şirketin iflasının açıklanmasından önce patronların sürekli toplantılar yaparak çalışanlara gerçekleri farklı yansıttığını, oyalayarak bilinçli bir şekilde mağdur edildiklerini belirtti.

 

Süreci Birlikte Takip Edeceğiz”

Koçak, “Bugüne kadar iflas eden diğer havayolları şirketlerinde olduğu gibi sürecin unutularak rafa kaldırılmasına müsaade etmeyeceğiz. Birliğimiz gücümüzdür diye çıktığımız bu yolda AZAP olarak hukuki kararlılık ve inanç ile mücadelemizi sonuna kadar sürdürmekte kararlıyız “ dedi.

Koçak, iflas sürecinden Atlas Global çalışanlarıyla birlikte ailelerinin de olumsuz etkilendiklerini belirterek yaklaşık 2 bin işçinin bu süreci birlikte takip edeceğini, iflas davasına müdahil olacaklarını ve şüphelerini de davaya taşıyacaklarını söyledi.

Atlas Global’de dörtbuçuk yıl kabin amiri olarak görev yaptığını söyleyen Ruken Çakan ise, şirketin krizde olduğunu söyleyerek kendilerine 3 ay boyunca maaş ödenmediğini belirterek “3 Ay maaş almadan çalışan bu ekibe bunu yapan şirkette çalıştığım için utanç duyuyorum” dedi.

Hukuki süreci yürüten işçilerin avukatı Arif Duymaz ise “Hukuki yönden elimizden geleni yapacağız. Fakat çalışan arkadaşlarımızın buradaki emeklerini unutmamalarını, bu sürece destek olmalarını ve paralarını almak istediklerini herkese göstermelerini istiyorum” diyerek işçilerin bu konudaki kararlı mücadelesinin gerekliliğini vurguladı.