< İTK: "Patron Uşaklarının Değil Avukatlarımızın Yanındayız!"

İzmir'den İşçi Temsilcileri Konseyi (İTK) İnşaat İşçileri Komiteleri Ankara'ya yürüyen baro başkanlarının yürüyüşüne ilişkin açıklama yaparak "Avukatlarımızın Yanındayız" dedi.

İZMİR - İzmir'den inşaat işçileri avukatlara destek açıklaması yaptı. İzmir İşçi Temsilcileri Konseyi (İTK) İnşaat İşçileri Komiteleri, "Savunma Yürüyor" sloganıyla Ankara'ya ulaşan baro başkanlarının mücadelesini desteklediklerini belirtti.

Ankara'ya polis saldırısı ve Elya Yapı yöneticilerinin avukatlara yönelik saldırı girişimine tepki göstereren İnşaat İşçileri Komiteleri, iktidarın Avukatlık Kanunu’na ve baroların seçim sistemine yönelik müdahale hazırlığına karşı “Savunma Yürüyüşü” başlatan baro başkanlarının dört bir koldan yürüyerek dördüncü günde Ankara’ya ulaştığını, Eskişehir yolunda baro başkanlarının karşılama noktasına ulaşması ile birlikte açıklama yapılması beklenirken, diğer baro başkanları ve üyelerinin Elya Yapı’ya ait Plaza-AVM’nin inşaatı önünde polis batikatıyla kesildiğini belirttiği yazılı açıklamasında;

"Yandaş medya inşaat işçilerinin 'Eyleme saldırdığı" haberleri yapmaktadır. İnşaat şefleri "Dikkatimizi dağıtıyorsunuz" diyerek avukatlarımızın eylemine müdahelede bulunmuştur. Ancak biz inşaat işçileri bu patron uşağı şeflerin tarafında değiliz. Patron uşaklarının tavırları bizim mücadelemizi asla temsil etmiyor" diyerek Elya Yapı şeflerinin tavrına tepki gösterdi.

"9 Kasım 2019'da Elya inşaat firması yönetimi, sayfamızda haberini yaptığımız gibi, aylardır ücretleri ödenmeyen ve haklarını isteyen işçileri 'haklarını vereceğini' söyleyerek, servisle şantiyeden alıp polis karakoluna götürüp, gözaltına aldırıp, bir gün gözaltında tutturmuştu. Gözaltında yanımızda avukatlarımız karşımızda patron vardı" diyerek Elya Yapı yönetiminin işçilere yönelik tavrını teşhir etti.

İTK İnşaat İşçileri Komiteleri açıklamasının devamında" Bugün de karşımızda patronlar var. Bugün de biz avukatlarımızın yanındayız. Avukatlarımızın mücadelesini destekliyoruz" denildi.