< "Üniversiteler Şirket Köleleri Yetiştirmesin"

 

BİMEKS işçileri, şirket sahiplerinin çalıştığı üniversiteler eylem yaparak 2 yıldır gasp edilen haklarının ödenmesini istedi.

BİMEKS işçileri, iki yıldır gasp edilen hakları için eyleme başladı. 2018 yılında tazminatsız işten çıkarılan 1500 BİMEKS işçisi geçtiğimiz hafta haklarının ödenmesi için eylemlere başlayacaklarını duyurmuştu.

BİMEKS işçileri bu gün şirket sahipleri olan Vedat Akgiray ve Ahmet Akgiray'ın öğretim üyeliği yaptıkları Özyeğin ve Bahçeşehir üniversitelerinin önünde eylemdeydi.

İşçiler 2 yıldır haklarını almak için mücadele ettiklerini belirterek Vedat ve Ahmet Akgiray kardeşlerin derhal her iki üniversite ile ilişiklerinin kesilmesini istedi.

 

"Ders Verme Paramızı Ver"

BİMEKS işçileri önce Sancaktepe ilçesinden bulunan Özyeğin Üniversitesi Rektörlüğü önünde toplandı. "Vedat Akgiray Ders Verme Paramızı Ver" yazılı pankart açan işçilere üniversite öğrencileri de destek verdi.

İşçiler açıklama öncesi üniversite temsilcisiyle de görüşme yaparak Ahmet Akgiray'ın üniversitede ders vermemesini isteklerini belirtti. Görüşme sonrası basın açıklamasını yapan işçiler buradan Beşiktaş ilçesinde bulunan Boğaziçi Üniversitesi önüne gitti.

Bahçeşehir Üniversitesi önünde de üniversite temsilcisiyle görüşen BİMEKS işçileri, burada ise Vedat Akgiray'ın ders vermemesi yönündeki taleplerini belirtti. Ardından açıklamaya geçen işçiler 4 yıldır haklarının ödenmediğini söyledi. anlattı. BİMEKS işçisi Murat Derin, Vedat Akgiray'ın şirketi devretmiş olduğu kardeşi Murat Akgiray'ın kendilerine, "Allah bana verirse bende size veririm" dediğini belirtti.

 

"Hırsızdan Ders Almayın"

Murat Akgiray'ın devletten 42 trilyon para aldığını söyleyen işçi Atakan Başaran ise "Murat Akgiray hırsızdır. BİMEKS'i borsaya abisi borsa başkanıyken sokmuştur. Borsada binlerce insanı kandırmıştır. Borsa değeri 4 liradan, 10 kuruşa düşmüştür. Bu çok büyük bir paradır. Bu para nerededir. Bu insanın abisi burada öğretim üyesidir. Biz diyoruz ki bir hırsızdan ders almayın" dedi.

 

"Bizi Mağazaları Boşaltana Kadar Beklettiler"

İşçilerden Ümmühan Derya "Bu kadar dini bütün bir insanın bunca insanı nasıl kandırdığını merak ediyorum. Madem batacaktın bizi neden mağazaların içini boşaltana kadar beklettin" diyerek tepkilerini dile getirdi.

 

"Üniversite Şirket Köleleri Yaratmasın"

Bahçeşehir Üniversitesi öğrencileri adına söz alan Yaren Tuncer ise BİMEKS işçilerinin yanında olduklarını belirterek,"Üniversitelerimizde şirket CEO'larının ders vermelerini ve onların geleceğin şirket kölelerini yetiştirmesini istemiyoruz" dedi.