4 Yıldır maaşları ödenmeyen Bimeks işçileri, haklarını almak için bir araya gelerek eyleme başlayacaklarını duyurdu. 1500 Bimeks işçisi, yıllardır kendilerine maaş ödemeyen, ama şatafatlı hayatlarını sürdüren şirket sahibi Akgiray ailesini de teşhir edeceklerini belirtti.

Bimeks işçileri 2016 yılından bu yana maaşlarının ve tazminatlarının ödenmediğini belirterek “Artık Yeter” dedi. İşçiler, batık şirkete dönüşen Bimeks’in maaş ve tazminatlarını alabilmek için eyleme başlayacaklarını duyurdu.

 

22 Haziran’da Eylem...

Bimeks Direnişi adlı Twitter hesabından yapılan duyuruyla haklarını almak için eylem süreci başlattıklarını duyuran işçiler “Maaş ve tazminatlarını alamayan 1500 BİMEKS işçisi olarak ‘Artık Yeter’ dedik, bir araya geldik. Gasp edilen haklarımızı söke söke almak için mücadeleye başlıyoruz” dedi.

Bimeks işçileri yıllardır ödenmeyen maaşları ve tazminatlarını alabilmek için eyleme başlama kararı aldı. “Mücadelemize bizden çaldıklarıyla şatafatlı hayatlarına devam eden ve akademik kariyerlerinden hiçbir şey kaybetmeyen Akgirayları ifşa ederek başlıyoruz” dedi.

Maaşsız Tazminatsız Kapı Önüne Konulduk

Türkiye’nin en büyük teknoloji marketi olan Bimeks’te işçilerin 2016 yılından itibaren maaşlarının ödenmediğini aktaran işçiler sosyal medya hesabında , "Bimeks patronları Murat-Vedat-Ahmet Akgiray ve diğer yönetim kadroları tarafından 'aynı gemide' olduğumuz söylendi ve dişimizi sıkmamız istendi. Bugün yarın derken Bimeks 2018 yılında tüm yönetim kadrolarını dağıttı. Biz 1500 Bimeks işçisini tazminatsız maaşsız kapının önüne koydu. İflas vermeyerek bir batık şirkete dönüştü" paylaşımında bulundu.

4 yıldır çeşitli mücadele yollarını denediklerini söyleyen Bimeks işçileri "Gasp edilen tazminat ve maaşları söke söke almak için mücadele edeceğiz. Mücadelemize bizden çaldıkları ile şatafatlı hayatlarına devam eden ve akademik çevrelerde saygınlıklarından hiçbir şey kaybetmeyen Akgirayları ifşa ederek başlıyoruz" dedi.

 

İki Şehirde Eş Zamanlı Eylem Kararı

Bimeks işçileri 22 Haziran günü önce Özyeğin Üniversitesi Rektörlüğü'nde açıklama yapacak, ardından Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü önünde eylemlerini sürdürecekler. Ankara'da da Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Türkiye Uzay Ajansı önünde açıklama yapılacak.