< < “25/2 İşçilerin Ölüm Fermanıdır”

Cadde 54 AVM projesi işçileri, gasp edilen hakları için YU Group önünde eylemine devam ediyor.

Yağan sağnak yağmura rağmen YU Group önüne giden işçiler, işten atan Deniz Mimarlık, yüklenici firma YU Group ve Deniz Mimarlık ile bayisi gibi çalışan Işıklar Holding patronlarına seslendi.

6 Ayı aşkın süredir gasp edilen haklarını alabilmek için mücadele verdiklerini belirten işçiler “Evimize ekmek götüremiyoruz, çocuklarımızın ihtiyaçlarını karşılayamıyoruz. Eğer sessiz kalarak bizim vazgeçip gideceğimizi sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Biz emek verip çalıştığımız hakkımızı almadan asla bu eylemi sonlandırmayacağız. YU Group ve Işıklar Holding patronlarına da sesleniyoruz: Bu hak gaspından Deniz Mimarlık kadar onunla iş yapan Yu Group ve Işıklar Holding de sorumludur. Ya bu sorunu çözer haklarımızı ödersiniz, ya da sizin bulunduğunuz her yer eylem alanımız olur. Bundan sonra olacaklardan da siz sorumlusunuz” dediler.

İş Kanunu’ndaki 25/2 madde ile işten atıldıklarını hatırlatan işçiler “ Çalışma Bakanlığı’na sesleniyoruz. Patonların eline verdiğiniz bu madde işçiler için zulümdür, ölüm fermanıdır. İnşaat işçileri mütahitlerin, patronların keyfine göre işten atılıyor. Hiçbir ispat, kanıt olmadan, işçinin beyanını almadan, SGK bu çıkışı onaylayıp bizi işten çıkarıyor. Böyle insanlık dışı bir uygulama olmaz. Binlerce işçi patronların eline verilen bu madde yüzünden işten atılıyor. Bize diyorsunuz ki, ya hiç sesiniz çıkmayacak, her türlü zulme boyun eğeceksiniz ya da işten atılırsınız. Patronları koruduğunuz bu maddeyi kaldırın, ya da işçilerin haklarını koruyacak şekilde bir çözüm bulun.

Çalışma Bakanlığı ve SGK bu soruna bir çözüm getirinceye kadar bu konudaki mücadelemiz de sürecek” dediler.

Cadde 54 AVM işçileri Pazartezi günü de YU Group önünde eyleme devam edeceklerini belirterek işçi dostlarının desteğini beklediklerini dile getirerek bugünkü açıklamayı sonlandırdılar.