< Güzeltepe’de 15-16 Haziran

İzmir'de 15-16 Haziran Ayaklanması'nın 50. yıldönümü için 16 Haziran akşamı 20.00'da Mücadele Birliği, Kaldıraç, BDSP, TÖP, Ekmek ve Onur, Halkevleri, Güzeltepe Firdevs Düğün Alanı'nda etkinlik gerçekleştirdi.

Etkinliğe İşçi Temsilcileri Konseyi de kitlesel olarak katıldı. Eylem alanına sloganlarla giren İTK'yı mahalle sakinleri alkışlarla ve ıslıklarla destekledi.

Etkinlik şiir okunarak açıldı. Kurumlar adına ortak metnin okunmasından sonra sinevizyon gösterimi ile devam etti. Duvara Karşı Tiyatro Topluluğu ve Praksis sahne aldı.

Praksis konseri coşkulu ve halaylarla geçti. Ardından Serbest Kürsü'de İTK adına bir işçi arkadaşımız söz aldı. "15-16 Haziran, burjuvalara-patronlara-sermayeye karşı işçilerin ayaklanma gününden bu yana dövüşüyoruz. Kime karşı dövüşüyoruz? Patronlara karşı dövüşüyoruz, sermayeye karşı dövüşüyoruz, onun işbirlikçi uşaklarına karşı dövüşüyoruz, devletin kolluğuna karşı dövüşüyoruz. Yılmıyoruz!

12 Eylülleri gördük yılmadık, işkence tezgahlarını gördük yılmadık, açlığı gördük yılmadık. Bugün %30 işsizlik var yılmadık. İşçi sınıfının öncülerini, devrimcilerini her meydandan sürmeye çalışanları gördük yılmadık. Devrimcileri, öncü işçileri kürsülerden uzaklaştıranları gördük yılmadık. Hiç bir sansüre karşı, sus demeye karşı uzlaşmadık, uzlaşmayacağız. Bizler farklılıklarımızla zenginiz, farklılıklarımızla yapacağız devrimi, hep birlikte yürüyeceğiz, hep birlikte yorulacağız. Hep birlikte isyan bayrağını zafere taşıyacağız!" dedi.

Ardından şair Hasan Hüseyin Korkmazgil'in şiirini okudu.

Serbest Kürsü'nün ardından eylem son buldu.

Etkinlik bitiminde yine mahallede sloganlar atılarak yürüyüşle alandan çıkıldı.