“Kıdem Tazminatı Geleceğimizin Kazanımıdır”

İzmir’de DİSK’e bağlı sendikalar, 15-16 Haziran İşçi Direnişi'nin 50’nci yıldönümü nedeniyle bir basın açıklaması yaptı.

Konak’ta eski Sümerbank önünde yapılan açıklamaya siyasi parti ve demokratik kitle örgütü temsilcileri destek verdi. “Kıdem Tazminatıma Dokunma”, “Ampulün Kıdemi Bizim Kıdemimizi Almaya Yetmez” pankartı açılan eylemde açıklamayı DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı okudu.

DİSK’in tarihinin aslında Türkiye işçi sınıfının da tarihi olduğunu belirten Sarı, “DİSK’i fabrikalarda engelleyemeyenler, DİSK’i baskıyla yok edemeyenler DİSK’i hileyle yok etmek için harekete geçmişti. Hükümet Sendikalar Kanunu’nda değişiklik yaparak DİSK’i fiilen ortadan kaldırmak istiyordu. Tüm baskılara rağmen DİSK yoluna devam ediyor” dedi.

DİSK olarak kıdem tazminatı konusunda bir müzakere sürecinin parçası olmadıklarını ifade eden Sarı, son derece hukuksuz ve eşitsiz bir süreç olduğunu aktardı. DİSK’in, sözünü kapalı kapılar ardında söyleyenlerden olmadığını belirten Sarı şöyle devam etti “Kıdem tazminatı üreten, üretmeyen, iş arayan hatta iş aramaktan umudunu kesmiş ve yeni doğan çocuklarımızın geleceğidir. Geleceğimizi kimsenin çalmasına izin vermeyeceğiz. Grevse grev, direnişse direniş! Bu yanlıştan dönülmezse sokaklar işçilerin olacaktır. Kıdem tazminatı sadece dünün ve bugünün değil geleceğimizin de kazanımıdır. Gençlerimizin ve çocuklarımızın emanetidir” dedi.

Basın açıklaması sloganlarla sonlandırıldı.