< Antep Havalimanı İşçileri Eylemde...

Antep'te Havalimanı İnşaatı’nda çalışan ve Beyoğlu A. Ş. tarafından hakları gaspedilen işçiler şantiyeden atılmaya çalışılıyor.

Antep Havalimanı inşaatında çalışmak üzere Beyoğlu A.Ş. ile anlaşma yaparak  Samsun'dan gelen inşaat işçileri, hakları gasp edilerek şirket tarafından şantiyeden atılmaya çalışıldıklarını belirtti.

Antep havalimanında çalışan inşaat işçileri Beyoğlu a.ş. ile telefonda görüşerek 2 aylık bir çalışma için Samsun'da Antep'e geldiklerini ve her bir işçi başına bir dosya dolusu evrak imzalayarak işbaşı yaptırdıklarını aktardı.

15 gün önce işbaşı yapan işçilere Cuma günü Beyoğlu a.ş. tarafından işlerinin beğenilmediği ve bu yüzden çıkışlarının verildiği belirtilerek Şantiyeden gitmeleri istendi.

Antep'te ulaştığımız işçilerden Arif Pars, "Biz 2 aylık çalışma için sözleşme imzaladık fakat bizi" İşinizi beğenmedik' diyerekten işten çıkartmaya çalıştılar hiçbir hakkımızı ödemediler. Bizler de ücretlerimizin ödenmesini isteyerek şantiyeyi terk etmedik. Fakat hem ücretlerimizi ödemiyorlar hem de bizi zorla buradan atmaya çalışıyorlar" dedi.

2 aylık çalışma için anlaşma yaparak Samsun'dan geldiklerini söyleyen 23 işçinin hakları gasp edilerek işten atıldığını belirten Pars, "Cebimizde paramız yok Samsun'dan kalkıp buraya kadar geldik beş parasız nasıl dönelim" diyerek isyan etti. Çalışmak üzere çağrılan 7 kişinin ise işbaşı yaptırılmadan geri gönderildiğini de belirtti.

Ücretleri ödenmediği için cuma gününden beri şantiyede kalan işçiler bugün ise zorla çıkarılmaya çalışıldığını belirterek emek dostları ve basının seslerini duyurmasını istiyor.

Şantiyede koronovirüs salgınına ilişkin önlemlerin de alınmadığını belirten işçiler kimilerinin 8 kimin evinin 6 kişilik koğuşlarda kaldığını 500'den fazla işçinin 30 banyo ve 30 tuvaleti kullanmak zorunda kaldıklarını söylüyor.

Işçiler yemekhanede de koronavirüs salgını ve hijyen koşullarına uyumadığını belirtiyorlar işçiler her yemek molasında en az 200 300 işçi aynı anda Yemekhaneye doluşup yemek yemek zorunda kaldıklarını belirtiyorlar.

Antep Havalimanı inşaatında çalışan işçiler, Beyoğlu A. Ş.'nin kendileri ile 2 aylık sözleşme yapmasına rağmen bu şartlara uymadığını üstüne üstlük bir de haklarını gasp ederek şantiyeden atmaya çalışmasına karşı seslerini duyurmaya çalışıyor.