2,5 Aydır Evimize Ekmek Götüremiyoruz

Tez-Koop-İş Sendikası İstanbul 5 No'lu Şubesi, İstanbul Üniversitesi Sosyal Tesisleri'nde çalışan ve 2,5 aydır ücreti ödenmeyen üyeleri için 15 Haziran günü Beyazıt Kampüsü önünde eylem yaptı.

98 üyelerinin ne Kısa Çalışma Ödeneği'nden yararlandırıldığını ne de ücretlerinin ödendiğini söyleyen Şube Başkanı Selahattin Karakurt, "Bizler 3 aydır evimize ekmek alamıyoruz. Buradan ilgili tüm kurum, kuruluş ve yetkililere sesleniyoruz: Üyelerimizin hak ettiği kısa çalışma ödeneğini zaman geçirmeden derhal ödemelisiniz" dedi.

Kıdem tazminatına da değinen Karakurt, "İnsanlarımızın Kovid-19 pandemisi nedeniyle işlerini, aşlarını kaybettikleri bu günlerde kıdem tazminatımızı kaldırmaya yönelik bu söylemler gündemi saptırmak için değilse işçi düşmanlığından başka bir şey değildir. Sizin yapmanız gereken işsize iş, aşsıza aş bulmaktır. İşçinin alın terinin, emeğinin karşılığı olan kıdem tazminatını yok etmek değil” dedi. “İşçinin kıdem tazminatının kaldırılmasına ya da haklarının kısıtlanmasına dün olduğu gibi bugünde asla izin vermeyeceğiz" vurgulaması yaptı.