Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS), demiryollarında yaşanan sürgünlerin geri alınması, mağduriyetlerin son bulması için TCDD Genel Müdürlüğü önünde yeni bir açıklama yaptı.

Ankara Gar önünde bir araya gelen BTS Diyarbakır, Adana, Malatya, Sivas, Ankara, Eskişehir, İzmir ve İstanbul 1-2 Nolu Şube temsilcileri TCDD Genel Müdürlüğü binası önüne kadar yürüdü ve burada 1 saatlik oturma eylemi yaptı.

Açıklamada "TCDD Sürgünlere Son Ver" pankartı açılarak "Biz Kazanacağız”, “Sürgüne Hayır”, “Sürgünler Bizi Yıldıramaz”, “Sürgünler Geri Alınsın”, “Çalışan Köle Değildir”, “Sürgün Çağ Dışıdır” ve “Sürgün Bizi Yıldıramaz" dövizleri taşındı.

Açıklamada BTS Genel Başkanı Hasan Bektaş, bir BTS üyesinin daha sürgün edildiğini söyledi. TCDD Genel Müdürünün kendilerine randevu vermemesi üzerine 2 Haziran’da başlattıkları yürüyüşle 4 Haziran günü TCDD binası önüne geldiklerini ancak randevu veren Genel Müdürün yine görüşmeye gelmediğini söyledi. Bektaş, “Devlet sözüne güvendik ama kandırıldık” dedi.

Açıklamada “Kurumda şu an huzur yok, yaptığımız bir hata insan canına neden olur. Yapmayın yazıktır. İnsanlara zulüm ederek bir başarı elde edemezsiniz. Talebimiz şu bizimle diyalog kurun bizi başka yere göndermeyin. Bu yasa dışı adımları durdurun. Sürgünler bitene kadar, liyakatsiz atamalar durdurulana kadar mücadele etmeye devam edeceğiz” denildi.

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko ise “Salgın döneminde aileleri sürgün ile dağıtmak, parçalamak hangi akla gelir?” diye sordu.

Açıklamanın ardından TCDD Genel Müdürü Ali İhsan Uygun ile görüşmek için randevu almak isteyen BTS üyelerine, genel müdürün şehir dışında olduğu söylendi.