Cadde 54 AVM projesinde hakları gasp edilen işçilerin eylemi sonrası haklarında şikayet olduğu gerekçesiyle 8 kişi gözaltına alındı.

Cadde 54 işçileri YU Group Genel Merkezi önündeki eylemine devam ediyor. İşçi Temsilcileri Konseyi Hazırlık Komiteleri (İTK) ve Emeğin Gücü Derneği'nin gerçekleştirdiği eyleme Emek ve Adalet Platformu, Kenan Güngördü ve Cemal Bilgin de destek verdi.

Desteğe gelen emek dostları ses cihazı da getirmişlerdi. Basın açıklamasında konuşmalar yapıldıktan bir süre sonra polis "Çevreden ve yakındaki kolejden şikayet geldiği" gerekçesiyle ses cihazının kapatılmasını istedi.

Basın açıklamasına katılanlar "İşçiler burada aylardır gasp edilen haklarının ödenmesi talebiyle seslerini duyurmak için mücadele ediyor. İşçilerin haklarını gasp eden YU Grup ve Deniz Mimarlık patronlarına tek bir söz söylemeyen polis işçilerin sesini kısmak istiyor. Okullarda ders yapılmıyor. Eğer bir öğretmen gelip 'Ders yapamıyoruz' dese biz cihazı kaptırdık. Bunlar patronların talimatıyla işçileri susturmak için bahanedir" diyerek oturma eylemine geçtiler.

Slogan ve konuşmalarla bir süre oturma eylemi yapıldıktan sonra YU Group patronlarına işçilerin hakları ödenmediği sürede eylemlerin güçlenerek devam edeceği uyarısı yapılarak eylem sonlandırıldı.

Eylemin ardından polis basın açıklaması yapanlar hakkında şikayet olduğu ve ifade vermeleri gerektiğini söyleyerek 8 kişiye GBT sorgulaması yaparak gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar Üsküdar Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Gözaltına alınanların isimleri ise:

Abdurrahman Hezer, Zafer Hezer, Baran Kırgın, Kenan Güngördü, Cemal Bilgin Abdülkerim Satış, Hüseyin Arif Sarıyaşar, Mustafa Emin Büyükcoşkun.

Gözaltına alınanların Üsküdar Selam-ı Ali Güvenlik Şube'ye götürüldüğü ve bu gece serbest bırakılmayacakları bilgisinin verildiği belirtildi. 

Gözaltına alınanların serbest bırakılması için sosyal medyadan #Cadde54avmİşçilerineÖzgürlük hashtag ile paylaşım yapılarak destek verilmesi çağrısı yapılıyor.