< Cadde 54 İşçilerine Darp, 8 Gözaltı

Cadde 54 AVM İşçileri, DarpÜsküdar'da YU Group Genel Merkezi önündeki eylemde güvenlik tarafından darp edildi. 8 kişi gözaltına alınarak karakola ifadeye götürüldü.

Sakarya'da YU Group, TurkMall ve Sedirvan Belediyesi ortaklığıyla yapılan Cadde 54 AVM projesinde Deniz Mimarlık'ta çalışırken işten çıkarılan ve 4 aydır hakları gasp edilen işçiler  Üsküdar Kısıklı'daki YU Group  Genel Merkezi önünde basın açıklaması yaptı.

İşçi Temsilcileri Konseyi Hazırlık Komiteleri (İTK) ve Emeğin Gücü Derneği imzalı  "İşçi Düşmanı YU Group & Deniz Mimarlık İşçilerin Gasp Edilen Haklarını Ödeyin" yazılı pankart açılan eylemde "İşçiler Sizin Köleniz Değil", "Patronlardan Nefes Alamıyoruz", "Hırsız YU Group", "Yılgınlık Yok Direniş Var", "YU Şaşırma Sabrımızı Taşırma" sloganları  atıldı.

Basın açıklamasında,  “YU Grup başta olmak üzere bütün inşaat patronları işçileri sömürmeye haklarını gasp etmeye devam ediyor.

Covid-19 salgını döneminde işçiler her yerde canlarını ortaya koyarak  çalıştı. Salgın dinlemeyen patronlar, inşaatlarda çalışan işçilerin haklarını gasp ediyorlar.  Arkadaşlarımız yıllarca çalıştı. Haberleri olmadan işten çıkarıldı" denildi.

Açıklamada konuşan Zafer Hezer "Çalışma Bakanı, SSK,  işçilere hiçbir şekilde sormadan işten atıyor. Kıdem hakkı , tazminat hakkımız ve hiçbir sosyal hakkımızı alamıyoruz. 6 aydır faturalarımızı ödeyemiyoruz. 6 aydır hiçbir şekilde işe giremiyoruz. Bizleri, sabıkalı bir kodla bizleri işten attılar. İşçilerin, emekçilerin haklarını yiyerek  hiçbir yere varamazsınız. Hakkımzı ödeyin. Hakkımızı alana kadar mücadele edeceğiz, vazgeçmeyeceğiz” dedi.

İşçiler bir süre sloganlarla ve konuşmalarla YU Group patronlarını teşhir etti. Açıklamanın ardından iki işçi kendini YU Group binasının kapısına zincirlerken, güvenlik görevlileri gelerek işçileri darp ederek uzaklaştırılmaya çalıştı.

Bunun üzerine İşçi Temsilcileri Konseyi (İTK), Emeğin Gücü Derneği üyeleri ve KHK ile ihraç edilen Kenan Güngördü de güvenlik görevlilerinin işçilere müdahalesini engellemeye çalışırken kısa bir arbede yaşandı.

Eylemin ardından işçiler, Emeğin Gücü Derneği, İşçi Temsilcileri Konseyi (İTK) üyeleri ve Kenan Güngördü olmak üzere 8 kişi gözaltına alındı ve ifade alınmak üzere Üsküdar Emniyet Müdürlüğüne  götürüldü. Az sonra ifadeleri alınmaya başlanacak.