TEMSA İşçilerin Yıllık İznini Kesti

TEMSA'da Covid-19 nedeniyle üretime ara verildi. TEMSA'da Daha önce uzunca bir süre üretime ara verilen TEMSA'da işçilerin yıllık izinlerinin kesildi.

Koronavirüs salgınına karşı alınan önlemler nedeniyle üretime ara veren TEMSA, işçilerin yıllık iznini kesti. TEMSA daha önce uzunca bir süre üretime ara vermişti.

2019 yılı kasım ayında bankaların işletmeye haciz göndermesi üzerine bir süre üretime ara veren TEMSA, şimdi ise koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında üretime ara verdi. Fabrikanın temmuz ayında tamamıyla üretime geçebileceğini düşündüklerini belirten Temsa işçileri, bu süreçte ücretlerini tam almalarına rağmen hacizden kaynaklı üretime verilen ara döneminde yıllık izinlerinin gasp edildiğini söyledi. Fabrikanın ilk satın almasınının ardından fabrikanın iyi yönetilenediğini söyleyen işçiler, "Para yok denilerek borçlar ödenemedi ve haciz geldi ancak o süreçte Fransa’da başka bir bayii satın alındı. Orası hangi parayla satın alındı?" diye sordu. Çalışmadıkları dönemler nedeniyle daralmaya gidilebileceğini belirten işçiler, yönetimin hatalarının bedelini işçilerin ödememesi gerektiğini söyledi. Korona virüsü salgını ile başlatılan kısa çalışma ödeneğinin uzatılması gerektiğini de belirten işçiler, “Salgın sebebiyle birçok yerde üretim durdu. İşçilerin maaşlarının bir kısmı kısa çalışma ödeneğinden veriliyor. İşçilerin mağdur olmaması için bu ödenek uzatılmalı. Zaten oradan ödenen para da bizlerden kesilen ve biriktirilen para bu" dedi. 

İşçiler fabrikanın konkordatoda geçirdiğini hatırlatatrak “Haciz döneminde üretime ara verilmesi ile çalışmadığımız süreçler bizim yıllık izinlerimizden kesildi. Bu hakkımız bize geri verilmeli. Ekside olmak yerine artıya çıkarılmalıyız yıllık izinde, en azından sıfırlanmalı” dedi.