< "Bir Aç Bin Fırın Yakar!"

Sakarya'da Cadde 54 AVM projesinde hakları  gasp edilen işçiler bugün de  Üsküdar Kısıklı'daki  YU Group önündeydi. İşçiler "Ücretlerimiz ödeninceye kadar buradayız" dedi.

İSTANBUL - Sakarya'da YU Group, TurkMall ve Sedirvan Belediyesi'nin ortak yapımı olan Cadde 54 AVM projesinde Deniz Mimarlık'ta çalışırken  "Malzeme yok" denilerek evlerine gönderilen ardından 29'uncu madde ile çıkışları verilen inşaat işçileri Sakarya'daki eylemi dün itibariyle yüklenici firma YU Group'un Üsküdar Kısıklı'daki Genel Merkezi önüne taşımıştı.

Eylemlerine Sakarya'da Emeğin Gücü Derneği ile başlayan işçilerin eylemi İstanbul'da Emeğin Gücü Derneği ve İstanbul İşçi Temsilcileri Konseyi Hazırlık Komiteleri (İTK) ile birlikte devam ediyor. İşçiler bugün yine YU Group binası önünde eylemine devam etti. Eyleme Sancaktepe'de Ağar Metal'de işten atılan Özkan Kaya da katılarak destek verdi.

"İşçi Düşmanı YU Group & Deniz Mimarlık İşçilerin Gasp Edilen Haklarını Ödeyin" yazılı pankart açılan eylemde "İşçiler Sizin Köleniz Değil", "Ücret Haktır Gasp Edilemez", "YU Group Şaşırma Sabrımızı Taşırma" sloganları attı.

İşçilerden Zafer Hezer, "Bugün YU Group önünde ikinci günümüz. Sakarya'da başladığımız eyleme burada devam ediyoruz. Daha önce de gelip burada eylem yaptık. Sözler verildi ama hiç biri tutulmadı. Salgın nedeniyle eylemimize ara vermek zorunda kaldık. Eylemimizi yüklenici firma YU Group önünde devam ediyoruz. Bir kaç gün gelip vazgeçeriz diye düşünüyorlarsa bilsinler ki, biz haklarımızı almadan bu eylem bitmeyecek" dedi.

Emeğin Gücü Derneği  Başkanı Mustafa Akyol ise  "YU Group vazgeçeceğimizi sanıyorsa yanılıyor.  Bu eylemin uzaması iyi olmaz, durum böyle gitmez eylem daha sertleşir. Bundan sonra olacaklardan sorumlu değiliz" dedi.

YU Group'un taşeron firma ile ilişiğini kestiğine dair bilgi verdiğini aktaran Akyol "İyi de yapmışlar, yüklenici firmaların işçinin hakkını gasp eden firmalara dikkat etmeleri lazım. Ama işçilerin hakları ödenmedi. Deniz Mimarlık'la ilişiğinizi kesmeniz sorumluluğunuzu ortadan kaldırmaz. Yasalara göre YU Group işçilerin her türlü hakkından birinci derecede sorumludur. İşçilerin haklarını ödeyeceksiniz. Kısaca şöyle söyleyelim: Bir  aç bin fırın yakar, burada üç işçi var. Üç işçi kaç fırın yakar siz düşünün" dedi.

İşçiler yarın yine saat 13.00'de YU Group önünde olacaklarnı belirterek sloganlarla eylemi sonlandırdı.