< Eylem Duyurusu "Ödeyecegiz!" Dedirtti

Ofton İnşaat'a ait Elysium, DoubleTree otel işçilerinin eylem duyurunun ardından, otel patronları "Ödeme yapacağız" açıklamasında bulundu. 

Koronavirüs salgınının başından bu yana maaşlarını alamayan Ofton İnşaat'a ait Elysium, DoubleTree otel işçileri, 2 Haziran Salı günü Taksim'deki otel önünde eylem yapacaklarını duyurdu. Eylem duyurusunun ardından otel patronları yazılı olarak ödeme yapacaklarını bildirdi.

Elysium, DoubleTree Otel işçilerinin Şubat ayı maaşlarını basında ve sosyal medyada çıkan haberler sonrası yatıran Ofton İnşaat, koronovirüs salgınında da ödeme yapmadı. İşçilerin Mart ayı maaşları ödenmedi.

Otel ve Turizm İşçileri Sendikası (OTİS) olarak 2 Haziran Salı günü Taksim Elysium Otel önünde eylem yapacağını duyurdu. Ofton İnşaat, Cuma günü yapılan yönetim kurulu toplantısının ardından yazılı açıklama yaptı.

Ofton İnşaat, işçilere "En geç ayın on beşine kadar" maaşlarının yatmış olacağına dair yazılı açıklamayla söz verdi.

Otel ve Turizm İşçileri Sendikası (OTİS) ise Ofton İnşaat'ın işçilerin maaşlarını ancak basına yansıdıktan sonra yatırmayı bir alışkanlık haline getirdiğini belirterek, işçilerin maaşlarının 15'inde yatırılmaması halinde eylem yapacaklarını duyurdu. İşçilere ödeme yapılmaması halinde 20 Haziran’a tekrar faaliyete geçecek olan otelde çalışmama haklarını kullanacaklarını da belirten sendika işçilerin her çağrısında dayanışmada bulunulmasının bu geri adımda etkili olduğunu ifade etti.