Ak-Al Dinarsu iplik fabrikasında  20 işçiye koronovirüs bulaştığı tespit edildi. Alaplı Kaymakamı, 800 işçinin aileleriyle birlikte 1 Haziran'a kadar “kolluk kuvvetlerinin denetiminde ev izolasyonunda” olacağını açıkladı.

Sermaye ve devlet işbirliğiyle koronavirüs salgınında işçilerin ağır  sömürüsü devam ediyor. İşçilerin ve ailelerinin yaşamları hiçe sayılarak işçiler koronavirüs salgınında açlık ve işsizlik tehdidi altında çalıştırılıyor.

“Normalleşme” süreci adıyla fabrikalarda daha yoğun sömürü koşulları hayata geçirilmeye çalışılırken, alınmayan önlemler nedeniyle koronavirüs salgını işçiler ve aileleri arasında hızla yayılmaya devam ediyor.

 

Dinarsu İplik Fabrikasında Karantina

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde kurulu Ak-Al Dinarsu iplik fabrikasında son bir haftada koronovirüsün yayılması nedeniyle 800 işçi karantinaya alındı.

Fabrikada virüs testi pozitif çıkan işçilerin sayısı 15’e yükselirken, ailelerde ise şu ana kadar 5 kişide hastalık tespit edildi. 

Bunun üzerine aileleriyle birlikte evlerinde karantinaya alınan 800 işçi 1 Haziran’a kadar karantinada kalacak.

 

“Kolluk Kuvvetleri Denetiminde Evde Karantina”

Alaplı Kaymakamı Vedat Yılmaz, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu ve diğer ilgili kurum temsilcileriyle birlikte aldıkları kararları açıkladı.

"İlçemizde faaliyet gösteren iplik fabrikasında ilk olarak 21 Mayıs'ta ortaya çıkan koronavirüs pozitif vaka sayısı, son alınan test sonuçlarıyla birlikte 15'i fabrika çalışanı, 5'i de ailelerinden olmak üzere 20'ye yükselmiştir”  bilgisini aktardı.

Yılmaz “Aldığımız karar doğrultusunda, ön tedbir olarak iplik fabrikasında çalışan toplam 800 kişiye, aynı evi paylaştıkları veya temas ettikleri aile fertleriyle birlikte, sosyal hayatta bulaş riskini önleyici bir tedbir olarak 1 Haziran tarihine kadar ev izolasyonu uygulayacağız. Kolluk kuvvetlerimizle ev izolasyonunun denetimini sağlayacağız" açıklamasında bulundu.