< “Mücadelemiz Devam Edecek”

İzmir Mücadele Birliği olarak, sağlık emekçilerine son günlerde yaptıkları eylemleri sorduk:

Merhaba, ben SES İzmir Şube Eş Başkanı Erkan Bakmaz. Ege Üniversitesi’nde çalışıyorum, hemşireyim. Malum bu pandemi süreciyle beraber bakanlığın sağlık emekçilerine dair 3 aylık tavandan bir ek ödeme sözü oldu, müjdesi diyelim biz.

Biz aslında SES olarak en başından beri özellikle performans mücadelesinde, performansa "karşı" mücadele ettiğimizin altını çizmek isteriz. Çünkü bizlere dayatılan şeyin kendisi performans odaklı çalışma. Maaşlarımızın parça parça şeklinde ödenip, hem sigorta anlamında hem de emekliliğe yansımayan şeklinde ödenmesine karşı çıkıyoruz. Biz en başından beridir, salgından önce de bunun mücadelesini veriyorduk. Bu sorun sağlıkta şiddete kadar gidiyordu. Ve şu an gelinen noktada 3 aylık tavandan ödeme sözü verildi. Ama hiçbir üniversitede, hiçbir devlet hastanesinde bunlar gerçekleşmedi. Özellikle belli yerlerde belli meslek gruplarında inanılmaz uçurumlar, inanılmaz farklar oluştu. Biz de bu adaletsizliğe karşı 26 Mayıs günü ses çıkarttık.

Ondan iki gün önce de aynı eylemi Ege Üniversitesi'nde yaptık, 25 Mayıs günü 9 Eylül Üniversitesi'nde oldu. Şimdi Yeşilyurt'ta var. Yani aslında sağlık emekçileri bir yandan gerçekten toplum ve halk sağlığını korumaya, kendi sağlıklarını korumaya çalışırken bir yandan da haklarını korumakla mücadele ediyorlar. Biz pes etmeyeceğimizi, ısrarla hem sağlık çalışanlarının sağlığı hem de halk sağlığını korumak için ve haklarımızı korumak için mücadele alanlarında olacağımızı bir kez daha bu alanda söylemiş olduk.

Geçtiğimiz pandemi sürecinde nöbet ücretleriyle ilgili de sorunlar yaşadık. Sağlık emekçilerinin nöbet ücretlerinde kesintiler yapıldı. Ek ödeme sözünün yanında ek ödemenin tam bir fiyasko olduğu ortaya çıktı. Ve bununla beraber tüm hastanelerde aslında Türkiye'nin birçok hastanesinde buna karşı eylemlilikler örgütledik. Önümüzdeki aylarda da devam edecektir bunlar. Bundan sonraki süreçte de sağlık emekçilerinin haklarını korumak için mücadeleleri devam edecektir. Teşekkür ederim.