Salgın depo ve kargo şirketlerini hareketlendirirken iş yükü artan PTT emekçilerinin Bayram izinleri de iptal edildi. Salgına özgü gibi görünse de bu sektörlerde izin iptali rutin bir uygulamaya dönüştü.

KESK Haber-Sen MYK Üyesi Genel Örgütlenme Sekreteri İbrahim Damatoğlu, PTT işçilerinin bayramda da çalıştırılacağını açıklarken, PTT emekçilerinin dayanacak güçleri kalmadığını söyledi.

Damatoğlu, salgın döneminde büyük bir risk alarak salgın sürecinde tam anlamıyla koruyucu ekipmanları dahi olmadan, mesai saatleri dışında, hatta hafta sonu Cumartesi ve Pazar günleri gece geç saatlere kadar çalışarak, birçok sosyal ve maaş ödemelerini konutlara giderek gerçekleştiren, bunun yanında asli görevleri olan posta ve kargo dağıtımını da yapan PTT emekçilerinin, PTT yönetiminin son yıllarda alışkanlık haline getirdiği resmi bayram tatilinde çalıştırma uygulamasına yine maruz kaldığını belirtti.

PTT emekçilerine, geçtiğimiz günlerde koronavirüs salgını sürecindeki çalışmaları nedeniyle, kurum tarafından ödenen 2000 TL ek ödemenin de emekçilerin burnundan getirildiğini belirten Damatoğlu, bayram tatilini aileleri ile birlikte dinlenerek geçirmek isteyen PTT emekçilerinin resmi bayram tatillerinin gasp edildiğini dile getirdi.