< < İki Doktora Saldırdı

Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde iki araştırma görevlisi doktor, hamile bir kadının eşinin  saldırısına uğradı.

Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı'nda araştırma görevlisi olarak çalışan Ebubekir Yılmaz ile Simge Katrancı, hamile bir kadının eşinin saldırısına uğradı. İki sağlık emekçisi saldırıyı gerçekleştiren kişi hakkında suç duyurusunda bulundu.

 

"Korkarak Muayene Etmek Zorunda Kalıyoruz"

Hastanede koronavirüse yakalanan ve hastalığı yenerek kısa süre önce göreve tekrar başlayan  belirten Ebubekir Yılmaz,  saldırı nedeniyle kolubda morarmalar, kaşında ayrılmalar olduğunu belirterek "Burnumdan da kan geldi. Şu an istirahat edeceğiz.  Yani şu şartlar altında doktor olarak hastaları korkarak muayene etmek artık zorunda kaıyoruz. Hastayı yine biz mağdur durumda bırakmıyoruz. Yine aynı şekilde tedavisini yapıyoruz. Ancak bunu hasta ve hasta yakını anlayamıyor" dedi. Meslektaşlarına seslenen Yılmaz "Buradan tüm sağlıkçı arkadaşlarımıza da sesleniyorum. Kendi önlemlerimizi kendimiz alacağız" dedi.

 

"Koronayı Yendik Şiddeti Yenemedik"

Ebubekir Yılmaz "İki hafta önce koronavirüsden dolayı enfeksiyon servisinde yattım. Tedavi gördüm. Yeni taburcu oldum. Bu şekilde devam ederken bu şiddet bu darp bizim mesleki şevkimizi kırıyor. Koronayı yendik ancak şiddeti yenemedik. Şiddette hiçbirinin önüne geçemedik. Umarım halkımız bilinçlenir."

 

"7 Ay Önce Belim Kırıldı"

Yılmaz, 7 ay önce de yine hasta yakınları tarafından saldırıya uğradığını ve belimin kırıldığını belirterek, saldırıya uğrayan kişilere ise hiçbir yaptırım uygulanmadığını, sağlık çalışanlarının sıklıkla şiddete Maruz kaldığını söyledi.

Araştırma görevlisi Simge Katrancı ise  "Bizim hasta ya da hasta yakını ile herhangi bir husumetimizin olmamasına rağmen saldırıya uğradık. İki tane sezaryenimiz vardı. O hastalarımızın kontrollerini yaparken bir anda kendisi bize doğru hitapta bulundu. Aslında hiçbir şekilde bir bağlantımız bulunmadığı halde  suçlamalarda bulunarak bize saldırdı" dedi.