Yangınlarda Ölüyoruz

İstanbul Ümraniye’deki İstanbul Finans Merkezi şantiyesinde  yangın çıktı. Yangının işçilerin kalmış olduğu konteynerlerde başladı. Yangında 5 işçi yaralandı. Yaralanan işçilerden biri yaşamını yitirdi.

İSTANBUL - Ümraniye’de yapımı süren Şenol Güneş Bulvarı'nda buluna İstanbul Finans Merkezi şantiyesinde gece 02.30 sıralarında yangın çıktı.

İşçilerin kaldıkları üçüncü kattaki konteynerde başlayan yangının nedeni henüz bilinmiyor.

Yangının Yapı&Yapı İnşaat'a ait kampta işçilerin kalmış olduğu konteynerlerde başlamasıyla birlikte konteyner içinde kalan işçiler yardım çığlıkları attığı belirtildi. İşçilerin 3 katlı konteynerde kaldığı ve yangından kurtulmak için pencerelerden atlayan işçilerden 2'si ağır olmak üzere 4 işçinin yaralandığı bir işçinin ise yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Yaşamını yitiren işçinin demir ustası ve iki çocuk babası Hüseyin Yurtsever olduğu belirtildi.

Olayın görgü tanıklarından olan işçiler ise, "Biz gece ekibiydik inşaatta çalışıyorduk. Sahur için geldiğimizde de her yer alevdi. İçeriden bağrışma sesleri geliyordu. Camlara vuruyorlardı bizi kurtarın diye. Hemen hemen 4-5 kişi içerideydi. Aldığımız duyumlara göre camdan atlamış yaralanmışlar. Normalde burada 300 kişi kalıyor bayram dolayısı ile 50 kişiye kadar düştük. İşçiler bayrama gitmeseydi can kaybı olurdu" dedi.

Sermaye sahiplerinin zenginliğini katlayan mega projeler, lüks binalar, finans merkezleri koronovirüs salgınında da, hiçbir önlem alınmadan çalıştırılan işçilerin canı, kanı üzerinde iş cinayetleri işlenerek yükselmeye devam ediyor.