< “Evde Hayat TCDD’de Sürgün Var”

BTS (Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası) İzmir Şubesi, 21 Mayıs günü demiryollarındaki sürgünlere ilişkin basın açıklaması düzenledi.

Alsancak semtinde bulunan TCDD 3’üncü Bölge Müdürlüğü önünde yapılan açıklamaya KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen’in yanı sıra çok sayıda BTS üyesi ve siyasi kurumlar ve basın emekçileri katıldı. “Evde Hayat TCDD’de Sürgün Var” pankartının açıldığı açıklamada şube başkanı Erdal Akyol konuşma yaptı.

Akyol, Ocak ayından itibaren bütün dünyayı saran koronavirüs salgını nedeniyle 4 milyonun üstünde kişinin salgına maruz kaldığı ve yaklaşık 300 bin kişi hayatını kaybettiğini hatırlattı. Böylesi bir ortamda 60 kişinin üzerinde sürgün olduğunu belirten Akyol, “Biz sürgün sahiplerini tanıyoruz. Siyasi iktidara sırtını dayayarak yönetimlere gelen TCDD bürokratların demir yollarını değiştirmek ve büyütmek adil liyakatlı ve hukuka uygun bir şekilde kurumu yönetmek yerine aldığı karar içerisinde sendikamız üyelerinin de bulunduğu onlarca personelin kendi istekleri dışında başka şehirlere sürgün edilmesini asla kabul etmiyoruz. 164 yıllık bu kuruma siyasetin gücü ve kuruma hizmetten çok siyaset ve iş barışının bozulmasına hizmet için gelen bugün olduğu gibi salgın günlerinde de ülkemizde de korku havasını fırsata çevirmek isteyen şunu bilsin ki yanlış yoldalar. Vicdan ve insaftan yoksun bir yoldalar” dedi.

Eylem açıklamanın ardından oturma eylemi yapılarak son buldu.