Kölece Çalışma Koşullarına Hayır

“İşçilerinin sağlığı, patronlarının, parababalarının kârından daha önemlidir, değerlidir” diyen Nakliyat İş Sendikası, 11 Mayıs Pazartesi günü Gebze Kent Meydanı’nda bir basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasını sendika Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu okudu ve konuşmasına koronavirüs sürecinde hayatını kaybeden sağlıkçılarımızı ve halkı anarak başladı.

Küçükosmanoğlu açıklamasında işyerinde koronovirüse yakalan işçinin iş kazası geçirmiş sayılması gerektiğini söyledi, geçtiğimiz günlerde Sosyal Güvenlik Kurumu’nun koronavirüse yakalanan işçi ve emekçilerin iş kazası sayılmaması için bir genelge yayınladığını ve bunun kabul edilemez olduğunu söyledi.

“Ülkemizde Mart ayında başlayan Koronavirüs salgını sürecinde işçilerin kazanılmış haklarına yönelik saldırılar arttı.

Ücretsiz izin, kısa çalışma ödeneği gibi birçok düzenlemeyle parababaları kollanıyor. Çok sayıda işçi işsiz bırakıldı. Ücretsiz izine gönderildi. Kısa çalışma ödeneği adı altında işçiler açlığa mahkum edildi” denilen açıklamada patronlara işçileri istediği zaman ücretsiz izine gönderme yetkisi verildiği ve bu işçilere de 1168 TL ödenmesinin vicdansızlık olduğunu söuledi.

Bu ödemelerin işsizlik fonunda alındığını yani işçilerin cebinden çıktığını söyleyen Küçükosmanoğlu, bu süreçte pek çok sendikanın da kapılarına kilit vurarak ortadan kaybolduğunu, tek bir eylem veya açıklama dahi yapmadıklarını vurguladı.

Eylem atılan sloganların ardından sona erdi.