< < CMS’de İşçi Kıyımı

Koronavirüs bahanesiyle işçilerin kölelik koşulları daha da ağırlaşırken, salgını fırsata çeviren kapitalistler yaşamlarını hiçe saydıkları işçileri “işten çıkarma yasağı”na rağmen “koronadan dolayı küçülmeye gidiyoruz, kriz var” bahaneleriyle açlığa mahkum ediyorlar.

CMS Jant Gaziemir, Pınarbaşı ve Çiğli Fabrikalarında 120 işçiyi “koronadan dolayı küçülmeye gidiyoruz kriz var” bahanesini öne sürerek 13 Nisan’dan itibaren parça parça işten çıkardı.

İşçilerin verdiği bilgiye göre, 8 sene ve üzerinde çalışan işçiler insan kaynaklarına çağrılıp kıdem tazminatları ve ihbarları ödenerek işten çıkarıldı.

Türk Metal Sendikası’nın örgütlü olduğu fabrikada bir işçi; “Çıkışlar ilk yapılmaya başladığında sendikayı aradık, sendika ‘bizim hiçbir şeyden haberimiz yok’ deyip konuyu kapattı. Tekrar aradık şube yönetimi ile tartıştık, gelin ilgilenin diye. Bu sefer, sendika telefonu yüzümüze kapattı. Bir daha aramadık” diyerek durumu aktardı.

Sendikanın işçilere sahip çıkmaması üzerine bir grup işçinin kendi olanakları ile işe iade davası açtığı öğrenildi.