Nakliyat İş’ten Corona İle Mücadele

Nakliyat İş Sendikası, örgütlü olduğu tüm işyerlerinin koronavirüs salgınına karşı mücadele alanlarına dönüştüğünü söyledi.

Yazılı bir açıklama yapan Nakliyat İş, başta taşımacılık olmak üzere tüm iş kolunda işçi sağlığı ve toplum sağlığı için alınması gereken önlemlerle ilgili eylemler yaptığını söylüyor.

Örgütlü olduğu Tüvtürk İstanbul, Tüvsüd Bursa, Ergene Araç Muayene İstasyonlarında, Eskişehir Sarp Lojistikte, Kocaeli Gebze Demtrans Taşımacılıkta, İstanbul, Konya, Kocaeli Nakliyat Ambarlarında işçiler, sabahları işbaşı yapmadan önce ve vardiya değişim saatlerinde Koronavirüs/Covid-19'la ilgili dövizler açtılar. Açılan dövizler şöyle: “İşsizlik Fonu Sermaye İçin Değil Amacına Uygun Olarak İşçiler İçin Kullanılsın”, “İşten Çıkartmalar Yasaklansın”, “İşçilerden Vergi Kesilmesin, Servet Vergisi Getirilsin”, “Tüm Gerekli Testler Yapılsın Ve Önlemler Alınsın”, “Acil Üretim Ve Hizmet Dışındaki Hizmet Ve Üretime Ara Verilsin. İşçilere Ücretli İzin Verilsin”, “Covid-19'a Karşı Herkese Ücretsiz Halk Sağlığı Hizmeti”, “Direniyoruz! Tüm İşçiler İçin Korunma Önlemleri Alınsın”

Nakliyat Ambarlarında, Tüvtürk Taşıt Muayene İstasyonlarında, Kargo ve Lojistik işletmelerinde, ulusal ve uluslararası taşımacılık yapan işletmelerde, otoyol ve tünellerde, vagon imalatında çalışan işletmelerde sendika üyelerine yönelik bilgilendirmeler yapılarak patronların gerekli önlemleri almaları sağlandı.

Tüvtürk Taşıt Muayene İstasyonları, Otoyol ve Tünellerde Korona virüsü ile ilgili gerekli tedbirlerin alınması için Cumhurbaşkanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, CİMER ve İçişleri Bakanlığına dilekçeler verilerek belirli sürelerde faaliyetlerinin durdurulması ve işçilerin ücretli izinli olmasını istedi. Girişimler sonucu araç muayeneleri 3 ay ertelendi, araç muayene işçileri de haftanın 3 günü çalışacak.