"Halk Fatura Görmek, İşçiler Virüs Kapmak İstemiyor"

Enerji işçileri bugün çeşitli semtlerde basın açıklaması yaparak koronovirüs salgınında emekçilerin fatularını ödemeyediklerini ve kapı kapı dolaşırken virüs yaydıklarını belirterek EPDK’nın tüm faturaları iptal etmesini ve enerji sektöründe nöbetçi ekipler dışındaki ekiplerin de sahadan çekilmesini istedi.

İSTANBUL – Koronovirüs salgını tüm çalışanları ve onların temas ettikleri kişilerin hastalığa yakalanma riskini arttırıyor. Koronovirüs salgınında gerekli önlenmler alınmadan çalışmak zorunda kalan iş kollarından biri de enerji iş kolu.

Koronovirüs salgınında çalışmaya devam ettiklerini belirten enerji işçileri, fatura bırakmak, açma kapama yapmak vb nedenlerle kapı kapı dolaştıklarında virüse maruz kalmak ve dolaştıkları yerlere yaymak riskinin de arttığını belirten DİSK Enerji Sen üyesi işçiler, salgın sürecinde EPDK’nın tü faturaları iptal etmesini istedi.

Bugün Beykon, Ümraniye, Pendik ve Beşiktaş semtlerinde enerji dağıtım kurumları önünde basın açıklaması yapan Enerji Sen üyesi işçiler salgın günlerinde kendilerinin de dolaştıkları yerlerin de risk altında olduğunu belirerek, EPDK’nın salgın boyunca tüm faturaları iptal etmesini istedi. Ayrıca nöbetçi ekipler dışındaki tüm enerji işçilerinin de sahadan çekilmesi gerektiğini belirten enerji işçileri “Halk zaten hem ekonomik olarak zor günler yaşıyor, hem de salgın nedeniyle risk altında ve endişeleri var. Bizler bu salgın günlerinde fatura bırakmak, açma kapama yapmak için dolaştıkça hem bulaştırma riski hem virüsü kapma riski taşıyoruz. Salgın sürecinde EPDK fatularaları iptal etmelidir” dedi.

DİSK Enerji-Sen Genel Başkanı Süleyman Keskin yaptığı açıklamada “EPDK tüm faturaları iptal etsin nöbetçi ekipler dışındaki tüm çalışanlar sahadan çekilsin.  Sahadan gelen enerji işçilerinin sesine kulak verin. Koronavirüs var diyorlar evde kalan diyorlar. Bizler evde kalamayanlarız. İstanbul halkı evlerinde oturmaya virüsten korunmaya çalışırken, biz kapı kapı dolaşarak virüsü yayanlarız. İş yükünüzü azaltacağız dediler azaltmıyorlar yalan söylüyorlar. Her gün enerji işçilerini kapılarınıza göndermeye devam ediyorlar. Sahadaki enerji işçileri çok açık olarak tüm faturaların iptal edilmesini ve nöbetçi ekipler dışındaki tüm enerji işçilerinin sahadan çekilmesini istiyorlar.

Biz enerji işçilerinin sesini duymalısınız. İstanbul koronavirüs salgının en yaygın olduğu şehirlerden biri. BEDAŞ, AYEDAŞ, İGDAŞ’da enerji işçileri sahadan çekilmelidir. Diğer yandan bu salgın günlerinde iş yükü altında ezilen, işsiz kalan emekçinin sırtına bir de fatura yüklenmemelidir. Halk kapısında fatura görmek istemiyor. İşçiler virüse yakalanmak istemiyor” dedi.