< < Kuveyt’te İşçiler Koronavirüs Eyleminde

Kuveyt’te Limak’ın yapımını üstlendiği Kuveyt Uluslararası Havalimanı şantiyesinde çalışan işçiler, koronavirüs salgınından dolayı işçi önlem alınmadığını ve işten ayrılmaya zorlandıklarını söylüyorlar.

14 Şubat günü iş bırakıp şantiye önünde eylem yapan işçiler, hiçbir hakları verilmeden istifaya zorlandıklarını söylüyorlar. Şirket yetkililerin ofisine doğru yürüyen işçiler bir an önce haklarının verilmeni ve Türkiye’ye dönmek istediklerini söylediler.

İşçilerin eylemine dair açıklama yapan İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası (İYİ-SEN), “Limak İnşaat, ekmek parası kazanmak için ailesini ve memleketini geride bırakmak zorunda kalan inşaat işçilerini istifaya zorlayıp ihbarname imzalatmaya çalışıyor. Dünyada salgın varken ve salgın şantiyelerde kol gezerken inşaat patronları işçilerin emeğini gasp etmeye çalışıyor” dedi ve şantiyedeki sendika üyesi işçilerin de tehdit edildiğini söyledi.