< İşçilerin Dayanışması Büyüyor

Yaşamını çalışarak sürdürmeye çalışan bir grup işçinin tam da yaşamlarının hiçe sayıldığı bu günlerde dayanışmayı, paylaşımı temel alarak kurdukları bir grup, “İşçilerin Dayanışması Büyüyor” grubu.

İşçiler, “Amacımız kendi sınıfımızın en büyük inceliği olan dayanışmayı pratik bir güce, karşılığa dönüştürmektir. Kolektif gücümüzü emeği yaratırken, mücadele ederken hayata geçiren bizler, kapitalistlerin bizi her şeyden yoksun tutan düzeninde, onlardan da bir şeyler ummadan, yine kendi kolektif gücümüzle ayakta kalabiliriz.

Her bir işçi arkadaşımızın kullanabileceği imkanı, sergileyebileceği yeteneği, elini sımsıkı tutabileceği işçi arkadaşları var. Çevremizde işsiz bırakılan, hukuksuzca işten atılan kardeşlerimiz var. İşkolları arası kurabileceğimiz güçlü bağlar var. Haydi gerçek anlamda harekete geçelim ve güzel örnekler yaratalım. Bunun için gönüllü olalım. Bizimle iletişim kurabilir, kendi yaşam ve üretim alanınızdan dayanışma örnekleri oluşturabilir, bunun için destek isteyebilir ve de çağrı da bulunabilirsiniz” diyor ve sosyal medya üzerinden oluşturulan bu gruba tüm işçileri davet ediyorlar.

İşçiler, “Omuz omuza veririz, çaba gösterebiliriz. Biz işçiler ezilen topluma öncülük etmeli ve dayanışmayı göstermeliyiz. Şimdi iş zamanı! Dayanışmanın işçileri olalım!” diyorlar.