Taksim AKM İşçileri Koronavirüse Karşı İş Bıraktı

Taksim AKM işçileri koronavirüse karşı önlem alınmadığı için iş bıraktı.

İSTANBUL - Taksim Meydanı’nda eski Atatürk Kültür Merkezi (AKM) binasının bulunduğu yerde yeniden yapılan bina için yürütülen inşaat çalışmasında, işçiler iş bırakma eylemine başladı.

İşçiler, İSİG önlemlerinin uygulanmadığı bir kalabalık bir ortamda çalışmak, sağlıksız beslenme ve barınma koşullarında çalışmak zorunda bırakıldıklarını belirtmişti.

Koronavirüs Salgınında da hiç bir önlem alınmaksızın çalıştırılmaya devam ediyorlar.

İşçilerin talepleri dikaate alınmıyor. Şantiyedeki kölece çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve Koronavirüs salgınına karşı önlem alınması yönünde Devrimci Yapı Yol ve İnşaat İşçileri Sendikası ve İnşaat İşçileri Sendikası da uyarıda bulunmuştu.

Atatürk Kültür Merkezi şantiyede çalışan işçiler bugün itibariyle Koronavirüs nedeniyle iş bırakma eylemine başladı.

İşçilerin eyleme, bir işçinin koronavirüs şüphesiyle karantina altına alınması üzerine başladığı öğrenildi.

Koronavirüs salgınına karşı hiçbir önlem alınmamasını isyan ederek iş bırakan işçilerin şantiyedeki bekleyişi sürüyor.