< < Babacan Port Royal İşçilerinin Ücretleri Ödendi

Küçükçekmece, Sefaköy'de bulunan Babacan Port Royal şantiyesinde Prohas adlı taşeron firmada dış cephe kaplaması yapan inşaat işçilerinin ücretleri bugün hesaplarına yatırıldı.

İSTANBUL - İşçiler 10 Mart günü, 19 işçinin 2-4 aylık ücretlerinin ödenmemesi nedeniyle İşçi Temsilcileri Konseyi (İTK) Hazırlık Komiteleri ve Emeğin Gücü Derneği ile birlikte basın açıklaması yaparak alacaklarının ödenmesini talep etmişlerdi.

İşçilerin basın açıklaması yapmalarından bir süre sonra Prohas firmasının işten çıkış işlemlerini yaptığına ilişkin mesajlar gelmişti. Ardından eşyaları şantiyeden çıkarılmış ve çamurların içine atılmıştı. İşçiler Babacan Port Royal'in işçilerin ücretleri, çalışma ve barınma koşullarından sorumlu olduklarını belirterek suç duyurusunda bulunacaklarını ve ücretleri ödeninceye kadar da şantiye önünden ayrılmayacaklarını belirtmişlerdi.

İşçiler ertesi gün sabah suç duyurusunda bulunduktan sonra Babacan Port Royal Satış Ofisi önünde, İşçi Temsilcileri Konseyi (İTK) Hazırlık Komiteleri ve Emeğin Gücü Derneği üyeleri ile birlikte tekrar pankartlarını açarak eyleme başladı. Bir süre sonra ise projeden sorumlu bir yetkili gelerek görüşmede bulundu. İşçilerin ücretlerinin ödenmesi gerektiğini fakat taşeron firma ile sorun yaşadıklarını bu sorunu çözmeye çalışacaklarını söylemişti.

İşçilere ödeme için gün veremediğini çünkü taşeron firmanın sorunu çözmek için adım atmadığını belirtti. İşçilerin alacak dökümlerinin çıkarılmasını ve şirket yönetimine iletileceğini belirten yetkili ödeme zamanının da bu şekilde olacağını söyledi.

Salı günü yapılan görüşme sonrasında işçilerin ücretleri bugün öğleden sonra hesaplarına yatırıldı.