Sağlık meslek örgütleri sağlıkta şiddetin son bulması için Mart ayında "Sağlıkta Şiddete Karşı Beyaz Miting"de taleplerini dile getirecek.

Sağlık meslek örgütleri gün geçtikçe artan sağlık emekçilerine yönelik şiddete karşı mitingde buluşma çağrısı yaptı. Sağlık meslek örgütleri çeşitli illerde basın açıklamaları yaparak tüm sağlık emekçilerini 15 Mart'ta Ankara'da düzenlenecek olan "Sağlıkta Şiddete Karşı Beyaz Mitingde buluşmaya çağırdı. Sağlık emek ve meslek örgütleri 5 acil talep başta olmak üzere sağlık alanındaki taleplerini dile getirecek.

İstanbul, Ankara ve Diyarbakır başta olmak üzere açıklama yaparak Beyaz Mitinge çağrı yapan sağlık meslek örgütleri 5 acil talep sıralayarak, “Sağlıkta şiddet durmazsa iş bırakacağız” uyarısında da bulundu.

Yapılacak Beyaz Miting’e çağrı yapan sağlık meslek ve emek örgütleri, 5 acil talep sıralayarak, “Sağlıkta şiddet durmazsa iş bırakacağız” uyarısında bulundu.

Şiddetsiz bir sağlık ortamı için gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini belirten sağlık emekçileri, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet suçlarının mutlaka cezalandırılacağı düşüncesinin oluşturulmasının ve buna yönelik düzenlemeler yapılmasının önemine dikkat çekiyor.

Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) hazırladığı, sağlıkta şiddet uygulayan saldırganların cezalarını arttırmayı öngören düzenleme hızla yasalaştırılması gerektiğini ifade eden sağlık ve meslek örgütlerinin sağlıkta şiddetin son bulması için 5 acil talep ise şunlar:

* TTB’nin hazırladığı sağlık emek ve meslek örgütlerinin desteklediği “sağlıkta şiddet yasa tasarısı” Meclis tarafından hemen yasalaştırılsın.

* Sağlık hizmeti sunarken yaşanan şiddet iş yeri kazası ve meslek hastalığı olarak değerlendirilsin.

* Muayene randevuları hastaya yeterli süre ayrılacak şekilde düzenlensin.

* Acil servislerde sadece acil hastalara hizmet verilsin.

* Birinci basamak sağlık hizmetleri güçlendirilsin, sevk zinciri uygulamasına geçilsin.