< Meslek Hastalığı İşten Atma Gerekçesi

Maltepe Kara Dikimevi Müdürlüğünde çalışan Türk Harb İş üyesi Münevver Esma Bayramoğlu'nun meslek hastalığı gerekçesiyle işten atılması protesto edildi.

Milli Savunma Bakanlığına bağlı Maltepe Kara Dikimevi Müdürlüğünde çalışan Türk Harb İş üyesi Münevver Esma Bayramoğlu, Meslek Hastalıkları Hastanesinin verdiği "heyet raporu" gerekçesiyle işten atıldı.

Maltepe Kara Dikimevi Müdürlüğünde çalışan Münevver Esma Bayramoğlu'nun meslek hastalığı gerekçe gösterilerek iş akdi fesh edildi. Türk Harb-İş Sendikası üyeleri 13 Şubat akşamı iş çıkışında Kara Dikimevi Müdürlüğü önünde işten atmayı protesto etti.

Eyleme Hak-İş’e bağlı Liman-İş Sendikası ve Türk-İş’e bağlı Deriteks de katılarak destek verdi. Basın açıklamasını Harb-İş İstanbul Şube Başkanı Murat Yalçınkaya okudu.

Kara Dikimevinde daha önce aynı gerekçelerle engelli bir işçi daha işten atılmıştı.