<  "Özgürlüklerine Kavuşana Kadar Yalnız Bırakmayacağız"

TGS Kadın ve LGBTİ+ Komisyonu, Bakırköy Kadın Kapalı Hapishanesi önünde eylem yaparak tutsak gazetecilerin serbest bırakılmasını istedi. Gazeteciler, meslektaşları özgürleşinceye kadar onlarla dayanışma içinde olacaklarını belirtti.

İSTANBUL - Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Kadın ve LGBTİ+ Komisyonu, tutsak meslektaşları ile dayanışmada bulunmak için  bugün Bakır Kadın Kapalı Hapishanesi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. "Özgür Basın Özgür Toplum" yazılı dövizler taşıyan TGS üyesi gazeteciler adına basın açıklamasını TGS İstanbul Şube Başkanı Banu Tuna okudu.

TGS'nin Kadın ve LGBTİ Komisyonu Komisyonu olarak hapishanelerde meslektaşlarını unutmadıklarını ve daima onlarla dayanışma içinde olacaklarını belirten Tuna, şu anda Bakırköy, Silivri, Şakran, Sincan, Tarsus, Metris, Kandıra, Elbistan, Antep, Kütahya, Balıkesir hapishanelerinde de aralarında olduğu ülkenin dört bir yanında, mesleklerini yaptıkları için özgürlükleri elinden alınmış 85 gazeteci olduğunu hatırlattı.

Gazetecilerin örgüt üyesi oldukları, anayasal düzeni zorla değiştirmeye teşebbüs ettikleri, cumhurbaşkanına hakaret ettikleri, halkı isyana teşvik ettikleri şeklinde iddialarla tutuklandıklarını söyleyen Tuna "3 Aralık 2019’da tutuklanan Mezopotamya Haber Ajansı Sadiye Eser de o 85 meslektaşımızdan biri ve bu duvarların arkasında bulunuyor" dedi.

"Sadiye’yi kadın veya işçi eylemlerinde, nerede hak ihlali ile ilgili bir haber varsa orada görmeniz mümkündü. Takip ettiği bu eylem ve açıklamalar, hakkında hazırlanan iddianamede  suç olarak gösterildi. Dinlediği Kürtçe müzikler dosyasına eklendi" diyen Tuna Sadiye Eser'in sosyal medyada paylaştığı son mesajlarında hep 'Gazetecilik suç değildir' dediğini aktararak "Bizler de bir kez daha tekrar ediyoruz Gazetecilik suç değildir!" dedi.

Sendika avukatlarının , hapishanelerdeki meslektaşlarını ziyaret ettiklerini ve ziyaretler sırasında dile getirilen eksiklerden birinin de kitap ihtiyacı olduğunu belirten Tuna, "Biz de Kadın ve LGBTİ Komisyonu olarak bir kitap kampanyası başlattık. Toplanan kitapları İstanbul, Ankara ve İzmir’de tutuklu bulunan meslektaşlarımıza ileteceğiz. Özgürlüklerine yeniden kavuşacakları güne kadar onları yalnız bırakmayacağız" dedi.

Gazeteciler yaptıkları açıklamanın ardından hapishaneye tutsak meslektaşları adına kitap bıraktı.