< < Zonguldak Madenlerinde İş Cinayeti

30 Ocak gecesi (dün) Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde ruhsatsız işletilen maden ocağında göçük yaşandı. Yaklaşık 20 saat süren çalışmaların ardından, göçükte kalan iki işçinin cansız badenlerine ulaşıldı.

AFAD, itfaiye ekipleri ve Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) tahlisiye ekipleri, tüm gün yaptıkları çalışma sonucu işçiler Sebahattin Kalaycıoğlu ve Murat Ovaz'ın cansız bedenlerine ulaştı; göçüğün ardından maden ocağının işletmecisi O.A. gözaltına alındı.

Maden, geçen yıl mühürlenmişti ancak ruhsatsız olarak kaçak çalıştırılmaya devam ediyordu. Açıklama yapan Zonguldak valisi, "Allah benzerlerinden saklasın. Allah bize de biraz daha akıl fikir versin. Biraz daha iş güvenliği kurallarını dikkate alarak, çalışmayı nasip etsin" dedi.

Kısacası suç yine maden ocağı sahibi ve çalışırken ölen işçilere kaldı... Açlıktan ölmemek ve ailelerini geçindirebilmek adına bu ölüm kuyularında çalışmaya mecbur olan işçiler bir tarafta, yüksek orandaki işsizlikten ve ekonomik şartlardan faydalanıp, karlarına kar eklemek adına bu ölüm kuyularını çalıştıran patronlar bir tarafta... İşçinin kanının sudan ucuz olduğu bu sistem yok olmadan ne iş cinayetleri, ne de işsizlik, yoksulluk sona ermeyecek.