< Haklarımız İçin Eylemdeyiz

Bakırköy Belediyesi'nde çalışan memur ve işçiler, aylardır ödenmeyen maaş ve sosyal haklarının ödenmesi, TİS'den kaynaklı özlük haklarının uygulanması ve yaşadıkları diğer sorunların çözüme kavuşturulması talebiyle ortak basın açıklaması düzenledi.

İSTANBUL - Bakırköy Belediyesi'nde çalışan  Türk İş'e bağlı Belediye İş Sendikası İstanbul 2 Nolu Şube üyesi işçiler ile KESK'e bağlı Tüm Belediye Çalışanları Sendikası İstanbuıl 1 Nolu Şube üyesi kadrolu çalışanlar aylardır maaşlarının ve sosyal haklarının ödenmemesi, toplu sözleşmelerinden doğan özlük haklarının uygulanmaması ve çalışma ortamında yaşadıkları sorunlar nedeniyle ortak basın açıklaması düzenledi.

Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda "Birlikte Güçlüyüz Yaşasın Bakırköy Emekçilerinin Mücadelesi" yazılı pankart açan Bakırköy Belediyesi Başkanlık binası önüne sloganlarla yüründü.

"Belediye Yönetimi Sendikalarla Görüşmüyor"

Burada Belediye İş Sendikası İstanbul 2 Nolu Şube ve Tüm Bel Sen İstanbul 1 Nolu Şube üyeleri adına ortak bir basın açıklaması okundu. Bakırköy Belediye yönetiminin yetkili sendikalarla diyalog kurmamak yönünde davrandığı ifade edilerek, sorunların çözümü noktasında bir yol alınamadığı belirtildi.

 

"Maaşlar Ödenmiyor, TİS Görüşmeleri Tıkandı"

Bakırköy Belediyesi emekçilerinin aylardır maaşlarını ve sosyal haklarını zamanında alamadıkları, toplu sözleşmeden kaynaklı özlük hakları noktasında yaşamlarını olumsuz etkileyen sorunlar yaşadıkları, işçi ve memur toplu iş sözleşmelerinin tam anlamıyla uygulanmadığı ifade edilen açıklamada Tüm Bel Sen’in yeni dönem memur toplu iş sözleşmesi müzakerelerinin de bu nedenlerle tıkandığı aktarıldı.

"Belediye Yönetimi TİS Hükümlerini Yok Sayıyor! "

Belediye-İş Sendikası üyelerinin, yürürlükteki toplu iş sözleşmesinden kaynaklı sosyal alacakları ve Tüm Bel Sen üyesi tiyatro oyuncusu emekçilerinin sosyal alacaklarının 1 sene geçmesine rağmen ödenmediği, ağır vasıta şoförü, operatör gibi vasıflı işçilerin görev onaylarının iptal edilerek görev yerlerinin değiştirildiği belirtilen açıklamada, işçilerin vasıfları dışında işlerde çalıştırılarak yürürlükteki toplu iş sözleşmesi hükümleri yok sayıldığı söylendi.

 

"Yemekler Sağlıksız, Ulaşım Sorunlu"

Kamu emekçilerinin yemek ihtiyacını sağlayan yemek menüsünün sağlıklı ve insani beslenme şartlarından uzak olduğu, personel servislerinin ise çalışanların ulaşım imkanlarını sağlayamadığı aktarılan açıklamada çalışanların en önemli haklarından sayılan kreşlerle ilgili sorunlar yaşandığı da belirtildi.

"Sanatsal Faaliyet İçin Gerekli Şartlar Sağlanmalı"

Bakırköy Belediye Tiyatrolarının, Bakırköy Belediyesi'nin her tanıtım mecrasında öne çıkardığı 'kültür-sanat başkenti' sloganına denk düşen, sanatsal faaliyetlerin sağlıklı bir biçimde yürütüldüğü koşullara kavuşturulması, gereken yatırımların yapılması, sanata-sanatçıya hak ettiği değerin verilmesi gerektiği ifade edildi.

 

"Bakırköy Belediyesi TİS Şartlarına Uyumalı"

Bakırköy Belediyesi’nde çalışan ve 696 sayılı KHK ile Belediye iştiraki BYUAŞ ’a sürekli işçi olarak geçişleri yapılan işçilerin, hükümetin yüzde 4+4 zam dayatması ile ekonomik olarak yıpranmış oldukları ve sosyal ve özlük hakları noktasında sıkıntılar yaşadıkları belirterek "Bakırköy Belediyesi’nde sorunların çözümü için işçi ve memurların içerideki alacaklarının acil olarak ödenmesi, her iki sendikamızın toplu iş sözleşme süreçlerinin işçinin, memurun istediği biçimde sürdürülmesi, kurumlar arası diyalog ilkeleri içerisinde karşılıklı görüşmelerin bir an önce başlatılması gerekmektedir.

Bakırköy Belediyesinden evine ekmek götüren hiçbir emekçi gerekçesiz, tek taraflı ve yasaya dayanmadan işten atılamaz, baskılanamaz ve mobbinge maruz bırakılamaz. Bakırköy Belediyesi emekçileri sendikalı ve örgütlü kamu çalışanlarıdır. Bakırköy Belediyesi emekçileri ile ilgili hiç bir karar iradelerini temsil eden sendikalarına rağmen alınmamalı, toplu iş sözleşmeleri ile kurulan 'işyeri disiplin kurulu' benzeri kurullar aktif olarak işletilmelidir" denildi.

 

"Birleşik Mücadelemizi Sürdüreceğiz"

Bakırköy Belediyesi'nde hizmet veren emekçilerin örgütlü olduğu iki sendika olarak taleplerinin yerine getirilmesi ve sorunların çözümü konusunda birleşik mücadeleyi ısrarlı ve kararlı bir şekilde yürüteceklerini belirten emekçiler talepleri karşılanıncaya kadar eylemlerini sürdüreceklerini belirterek sloganlar ve alkışlarla basın açıklamasını sonlandırdı.