Mücadelenin 100. Gününde

Ataşehir Belediyesi, DİSK Genel-İş Sendikası üye ve temsilcisi olan çalışanları Melike Şahin ve Alişan İpşiroğlu'nu 4 Ekim günü işten çıkarmıştı. İşten atılan işçiler, mücadelelerinin 100. gününde belediye önünde basın açıklaması yaptılar.

“Ataşehir Belediyesi Mücadelemiz İş, Ekmek, Onur Mücadelesidir. İşimizi Geri İstiyoruz” pankartının açıldığı açıklama saat 12.00’de başladı. İlk olarak Melike Şahin konuşma yaparak, işten hiçbir gerekçe gösterilmeden atıldığını anlattı; keyfi şekilde uygulanan bu duruma asla boyun eğmeyeceklerini söyledi. Şu an İstanbul CHP il binası önünde açlık grevinde bulunan Mahir Kılıç ve başka birçok yerde mücadele eden işçileri selamladı. Bir üyesinin ölüm orucunda, iki üyesinin açlık grevinde olduğu Grup Yorum’a özgürlük istediğini duyurdu.

Ardından sözü alan Alişan İpşiroğlu da kendisi hakkında birçok ihtarın olduğu için işten atıldığını söyledi. Bu ihtarların sendika işyeri temsilcisi olma görevinden kaynaklı olduğu, işçilerin haklarında kesinti olduğunda itiraz ettiği ve işçileri uyardığı için yapıldığını söyledi. Hakkında tutulmuş raporları okudu, buna karşı yaptığı savunma yazışmasına cevap dahi alamadığını anlattı.

Üsküdar Belediye işçisi Ercan Yılmaz söz alarak “haklarını savunması gerekenlerin kendilerini nasıl sömürdüğünü” anlatarak birleşme, birleşme çağrısı yaptı ve “güçlü biziz, üretenler, madene girenler, çöpü süpürenler. Sırtımızdakileri atmak için birleşmeliyiz” dedi.

Direniş Meclisleri adına konuşan Nursel Tanrıverdi ise “şu an direniş içindeki tüm yerlerin meclisin doğal üyesi olduğu”ndan bahsetti ve mücadeleye devam çağrısı yaptı.

“Zafer Direnen Emekçinin Olacak” sloganlarının ardından basın açıklaması sona erdi.