< < Aliağa Belediyesi İşçileri Çadır Eylemini Sonlandırdı

Aliağa Belediyesi'nin işten çıkardığı işçiler,  224 gündür sürdürdükleri çadır eylemini sonlandırdı.

İZMİR - MHP'li İzmir Aliağa Belediyesi tarafından aralarında Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) temsilcilerinin de olduğu, 100’ü kadrolu toplam 187 kişinin işine, “yeterli verim alamadıkları” gerekçesiyle son verilmişti. Aliağa Belediyesi işçileri,  Demokrasi Meydanı'nda çadır kurarak sürdürmekte oldukları eylemi (26 Aralık) 224’üncü gününde sonlandırdı.

Aliağa ilçesi Demokrasi Meydanı'nda kurulan çadırın önünde bir araya gelen işçiler, demokratik kitle örgütlerinin de katılımıyla basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasını işten çıkarılan işçilerden Asya Çetin okudu.

 

"İşçiler Aylardır Direniyor"

2019 yılının Mayıs ayından bu yana Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ve Cumhur İttifakı partileri eliyle Aliağa’da eşi görülmemiş bir sosyal cinayet işlendiğini belirten Çetin, bu cinayetin mağdurları olan Aliağa Belediyesi’nin emektar işçilerinin aylardır direndiğini belirten  Çetin, "İşçi kıyımı yapmayı halktan aldığı yetkiye dayandıran Serkan Acar’ın gerçek yüzünü halka anlattık" dedi.

 

"Yarattıkları Enkazın Faturası İşçilere Kesildi"

Belediyenin kendi yarattıkları enkazın faturasını işçilere kesildiğini söyleyen Çetin, "Şaibeli miktarlarda paralarla sanatçılar getirmeden de, şenlikler ve halk konserleri düzenlenebileceğini bütün Aliağa halkına gösterdik. Sendikanın bütün şubeleri ve genel merkezimizle birlikte, haklı davamızı başta İzmir kamuoyuna ve Türkiye kamuoyuna anlattık” dedi.

 

"Dostların Desteğiyle Direndik"

Direnişlerinin Avrupa’da ve dünyada yankı bulduğunu dile getiren Çetin, uluslararası sendikal örgütlerden destek aldıklarını söyledi.

Açlıkla terbiye edilmek istendiklerini söyleyen Çetin, "Hak ettiğimiz son maaşlarımız aylarca hesabımıza yatmadı ama yılmadık yine direndik. 40 derece sıcağın altında da, yağmurda ve çamurda da asla pes etmedik ve direndik. Kanser olduk hayatımızı kaybettik ve ama yine direndik yine direndik. Dostun desteğiyle düşmana inat yılmadık direndik" dedi.

 

"Haklarımızdan Vazgeçmeyeceğiz"

Aliağa Demokrasi Meydanı’nın sembolü haline gelen direniş çadırını  kaldırılacağını ama mücadeleden asla geri durmayacaklarını dile getiren Çetin, "Meşru ve demokratik yollardan kanuni haklarının  peşinde koşmaktan vazgeçmeyeceğiz. Bunu herkes böyle bilmelidir" dedi.