Greenpeace Türkiye Ofisi’nde hakları verilmeden işten çıkarılan Kıymet Aram, hakları için başlattığı eylemini kurumun özür dilmesi ve anlaşmaya varması üzerine 23 Aralık’ta sonlandırdı.

İSTANBUL - Kıymet Aram, Greenpeace Türkiye Ofisi’nden geçen yıl hakları verilmeden işten çıkarılmıştı. İşe iade davasını kazanmasına rağmen işe başlatılmayan Aram tazminatımın da eksik yatırılması üzerine Greenpeace Türkiye Ofisi önünde eyleme başlamıştı.

Aram varılan anlaşma üzerine eylemini 23 Aralık itibariyle sonlandırdığını duyurdu.

Kıymet Aram “Avukatım Ceren Soner Baykal ile beraber 18 Aralık’ta tarihinde Greenpeace Akdeniz ile olumlu bir görüşme gerçekleştirdik. Benzer üzüntülerin bir daha yaşanmaması adına sürecin takipçisi olacağımı ve 10. gününde eylemimi sonlandırdığımı bildirir, Greenpeace Akdeniz’in özür açıklamasından dolayı kendilerine teşekkür ederim” açıklamasında bulundu.

Aram,  açıklamayla Greenpeace Türkiye Ofisi’nin özür dilemesi ve anlaşmaya varmaları üzerine 23 Aralık’ta eylemini sonlandırdığını duyurdu.

Greenpeace Akdeniz tarafından da yazılı açıklama yapılarak Aram’dan özür dilediklerini ve kapılarının her zaman Aram’a açık olduğunu duyurdu.