VİP Giyim’de İşçilerin Çadırına Polis Saldırdı

VİP Giyim’de sendikalaştıkları için işten atılan ve fabrika önünde 36 gündür işe geri dönmek için mücadele eden Deriteks üyesi işçilerin çadırına polis saldırdı.

KOCAELİ - Darıca’daki VİP Giyim fabrikasındaki sömürü koşullarına karşı Deri Konfederasyon ve Tekstil İşçileri Sendikası'nda (Deriteks)  örgütlenen ve işten atılan işçiler, fabrika önünde 36 gündür işlerine dönme mücadelesi veriyor.

Biri 22, diğeri 23 senedir VİP Giyim’de çalışan ve işten atılan iki kadın işçi; soğuk, yamur, çamur demeden fabrika önünde eylemini sürdürüyordu. İşçiler dün (24 Aralık) çadır kurarak yağmurdan korunmak istediler. Bir saat sonra 5 ekip otosuyla direniş alanına yığınak yapan polisler, çadır kurmanın yasa dışı olduğunu öne sürerek saldırıya geçti ve çadırı kaldırdı.