< Valfsan İşçileri Anlaşma Sağladı

 

Tuzla Serbest Bölge’de 61 gündür eylemde olan Birleşik Metal İş Sendikası üyesi Valfsan İşçileri bugün itibariyle sendika ve Valfsan arasında yapılan görüşme sonucunda anlaşmaya vararak eylemi sonlandırdıklarını duyurdu.

İSTANBUL – Tuzla Serbest Bölge’de bulunan ve Birleşik Metal İş Sendikası’nın örgütlü olduğu Valfsan fabrkikasında işten atılan 10 işçi bugün itibariyle 61 gündür sürdürmekte oldukları bugün itibariyle sonlandırdıklarını duyurdu.

DİSK’e bağlı Birleşik Metal İş Sendikası üyesi 10 işçi işten atılmaları üzerine Tuzla Serbest Bölge girişinde 11 Ekim tarihi itibariyle *Atılan işçilerin geri alınması, *Oluşabilecek işçi kıyımının önüne geçilmesi, *İşçi temsilcilerinin derhal görevden alınıp adil bir seçimle yeniden belirlenmesi talepleriyle eyleme başlamıştı.

Valfsan İşçileri bugün sosyal medyadan yaptıkları duyuru ile Birleşik Metal İş Sendikası ile Valfsan arasında yapılan görüşme sonucunda varılan anlaşma üzerine işlerine geri dönemeseler de bir takım kazanımlar sağlayarak eylemi sonlandırdıklarını açıkladı.

Valfsan İşçilerinin açıklaması şöyle:

 

BASINA KAMUOYUNA

DİRENİŞİMİZİ 61. GÜNÜNDE KAZANIMLA BİTİRİYORUZ.
BİZLER 11 EKİM 2019 TARİHİNDE ÇALIŞMIŞ OLDUĞUMUZ VALFSAN FİRMASINDAN HAKSIZ VE HUKUKSUZ BİR ŞEKİLDE İŞTEN ATILAN 10 İŞÇİ OLARAK ÇIKIŞ TARİHİMİZDEN İTİBAREN TUZLA SERBEST BÖLGE ÖNÜNDE VE BİR ÇOK ALANDA İŞİMİZE DÖNMEK İÇİN DEMOKRATİK VE MEŞRU YOLLARDAN MÜCADELE VERDİK.
10 ARALIK 2019 TARİHİNE KADAR GEÇEN SÜRE İÇERİSİNDE GÖSTERMİŞ OLDUĞUMUZ DİRENİŞ VE ÜYESİ BULUNDUĞUMUZ DİSK/BİRLEŞİK METAL-İŞ SENDİKAMIZIN İŞVEREN İLE GÖRÜŞMELERİ VE ÇEŞİTLİ GİRİŞİMLERİ SONUCUNDA İŞİMİZE DÖNEBİLME İMKANINI KAZANMASAKTA BAZI HAKLAR ELDE EDEREK MÜCADELEMİZİ SONUÇLANDIRDIK.

FABRİKLARDA YAŞANABİLECEK İŞTEN ATMALAR DİRENİŞİMİZ SONUCU ENGELLENMİŞTİR.DİRENİŞİMİZ KRİZİN FATURASINI İŞÇİLER ÜZERİNE YIKMAYA ÇALIŞAN PATRONLARA BİR CEVAP OLMUŞTUR.YENİ DÖNEM SINIF MÜCADELESİNİN ÖRNEK DİRENİŞLERİNDEN BİRİ OLMUŞTUR. İŞÇİLERİN KENDİ İRADELERİ VE SENDİKALARI İLE BİRLEŞTİĞİNDE BİRŞEYLERİ YAPABİLECEKLERİNİ GÖSTERMİŞTİR.

ANAYASAL HAKLARINI KULLANIP SENDİKAMIZ BİRLEŞİK METAL-İŞ’E  ÜYE OLAN VE SONRASINDA İŞTEN ATILAN İŞÇİLERİN BAŞLATMIŞ OLDUĞU BOZANKAYA DİRENİŞİNİ,AYLARDIR MAAŞLARI VE HAKLARI İÇİN DİRENEN ENTİL DİRENİŞİNİ,MESS DAYATMALARINA KARŞI DİRENEN METAL İŞÇİLERİNİ,ATAŞEHİR ,ÜSKÜDAR VE BELEDİYELERDE YAŞANAN TÜM DİRENİŞLERİ,VİP GİYİM ,SF TRADE TEKSTİL DİRENİŞLERİNİ, TEKYOL PLUS , ADEM CELİK VE GENTES FİRMASI ÖNÜNDE DİRENEN İNŞAAT İŞÇİLERİNİ VE SAYAMADIĞIMIZ TÜM DİRENİŞLERİ SELAMLIYORUZ.
DİRENİŞİMİZ BOYUNCA BİZE DESTEK VEREN VE DAYANIŞMA İÇERİSİNDE BULUNAN TÜM DOSTLARA TEŞEKKÜR EDERİZ.
BİRLEŞEN İŞÇİLER YENİLMEZLER
DİRENE DİRENE DİRENİŞTEN ZAFERE
İNADINA SENDİKA İNADINA DİSK”