İnşaat İşçilerine Polis Saldırısı Ve Gözaltı

Adem Çelik Şirketler Grubu önünde haklarını alamadan işten atıldığı için eylem yapan inşaat işçilerine polis saldırarak gözaltına aldı.

Geriye dönük fazla mesai, tatil günlerinde-resmi ve dini bayramlarda çalıştırma, yol paraları gibi haklarının ödenmesi talebiyle şirket önünde başlayan eylemde ilerleme kaydedemeyen İnşaat İş Sendikası üyesi işçiler, bugün şirket giriş kapısını bloke ederek oturma eylemine başladı. Kısa süre sonra gelen çevik kuvvet polisleri işçileri darp ederek ve işkence ile gözaltına aldı.

“Direne Direne Kazanacağız!”, “Zafer Direnen Emekçinin Olacak!”, “İnşaat İşçisi Köle Değildir!”, “İnsanlık Onuru İşkenceyi Yenecek!” sloganları atan işçiler polis aracında da darp edilmeye devam edildiler.

Sendika temsilcileri Anıl Deniz Gider ve 6 üyelerinin darp edilerek işkence ile gözaltına alındıklarını duyuran İnşaat İş Sendikası, “Adem Çelik işçisinin kazanması tüm işçi sınıfının kazanmasıdır! Hakkını isteyen işçinin işkenceye uğramasına seyirci kalmak yarın çok daha büyük saldırıların gerçekleşmesinin önünü açmaktır” diyerek “Tüm işçi ve emekçileri, duyarlı toplumsal kesimleri direnişimizi desteklemeye, dayanışmayı büyütmeye davet ediyoruz” çağrısı yaptı