< < Maltepe Belediyesi İşçi ve Sendika Düşmanı Tutumunu Sürdürüyor

CHP'li Maltepe Belediyesi ve Maltepe Belediyesi Başkanı Ali Kılıç tarafından iş bırakma eyleminin semdikanın tehditleriyle yapıldığına ilişkin sendikayı hedef gösteren paylaşım yapıldı.

Ayrıca Maltepe Belediyesi işçilerin eylemini kırmak için İSİG kurallarını hiçe sayarak işi bilmeyen kişilere çöp toplattığı belirtildi.

İSTANBUL - CHP'li Maltepe Belediyesi'nde 3 öncü işçinin işten atılması üzerine  Temizlik Birimleri işçilerinin Anayasal haklarını kullanarak dün başladıkları iş bırakma eylemi sonrasında Maltepe Belediyesi yönetimi sorunu çözmek yerine gerilim yaratarak eylemi kırmak için ard arda hamleler yapıyor.

Maltep Belediyesi'nin dün çöp toplama konusunda hiçbir tecrğbesi olmayan ve bir eğitim de almayan işçilere, işçi sağlığı ve güvenliği önlemlerini hiçe sayarak araba arkasında çalıştırdığı belirtildi. Maltepe Belediyesi'nin, Genel İş Sendikası Anadolu Yakası 2 Nolu Şube arasında imzalanan Toplu İş Sözleşmesi şartlarının yerine getirilmemesinden kaynaklı yaşanan sorunlar giderek daha  da çoğalıyor.

Maltepe Belediyesi'nin hiçbir tutanak, ihtar, savunması olmayan 3 öncü işçiyi işten atması üzerine temizlik işçilerinin başladığı iş bırakma eylemini kırmak için  Maltepe Belediyesi ve Başkan Ali Kılıç'ın sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımla sendika hedef gösteriliyor. İki kişinin ses kaydının da yer aldığı paylaşımla işçilerin örgütlü olduğu yetkili Genel İş Sendikası hedef gösteriliyor.

Maltepe Belediyesi ve Belediye Başkanı Ali Kılıç'ın resmi sosyal medya hesaplarından;

"Kamuoyuna önemle duyurulur. Maltepe'de ücret sendikacılığından öteye geçmeyen ve kamu hizmetimizi engellemek isteyen anlayış emekçilerimizi baskı ve tehditle hizmetten alıkoyuyor. Emeğin en yüce değer olduğunu savunup emekçilere baskı uygulayan bu anlayışa müsaade etmeyeceğiz" paylaşımında bulunularak sendikanın ücret sendikacılığı yağtığı işçilere tehdit ve bsskı uygulayarak iş bırakma eylemi yaptırdığı iddia edilerek sendika hedef gösterildi.

Paylaşımda yer alan ses kaydında ise bir kişi diğerine "Neden işe çıktın lan, buradaki insanlar insan deği mi? Çık gel şantiyeye öldürürüm seni" diyor. Diğeri ise bir kararsızlık ve arada kalmışlık ifadesiyle "Abi ne yapayım ya?" diyerek yanıt veriyor. Paylaşımdaki sesin kimlere ve hangi tarihe ait olduğuna dair bilgi bulunmuyor.

Bir kişiye ait bir ses kaydındaki ifade üzerinden  tüm sendikaya "suç" isnat edilmeye çalışılarak hedef gösteriliyor.

 

Ses kaydının kişilerin bilgisi dışında kullanılması durumu varsa bir de bu yönüyle suç işlenmiş oluyor. Sosyal medya paylaşımları dışında, aynı metnin Maltepe halkına da mesaj olarak gönderildiği öğrenildi.

Maltepe Belediyesi yönetimi ve Ali Kılıç, işçilerin TİS'den doğan haklarını vermemek, gerekçesiz işçi çıkarmak ve işçiler üzerinde baskı uygulamak suçlarına yenilerini ekleyerek işçi ve sendika düşmanı olduğunu kanıtlamaya devam ediyor.

İş bırakma eylemi yapan işçiler çalışma şartlarının insani olmadığını ifade ediyor. "Sözleşmeyle kazandığımız hiçbir hakkımızı vermiyorlar. Haftalık 40 saat çalışma şartına uyulmuyor. Sosyal haklarımız mesailerimiz zamanında verilmiyor" diyerek tepkilerini dile getiriyor.

Süpürgecilere gerekli malzeme sağlanmıyor. Sahada çalışan  arkadaşlarımıza giyinme dinlenme yerleri sağlanmıyor. Haklarımızı arayan, sendika temsilcilerimiz işten atılıyor. Bu mudur 'Hak Hukuk Adalet? Neden sürekli işçiden fedakarlık, anlayış bekleniyor" diyorlar.

İşten atılan işçilerin öncü işçiler olduğunu 4 işçiden üçünün sendika temsilcisi olduğuna dikkat çeken işçiler "Temsilcileri bu şekilde gerekçesiz işten atarak aslında sendikal örgütlenmeye karşı olduklarını gösteriyorlar. 'Sendikadan uzak dur yoksa işten atarım' diye bize gözdağı veriyorlar. İstiyorlsr ki, biz haklarımızı bilmeyelim, birlik olmayalım. Çünkü o zaman bize istedikleri baskıyı yapacaklar, maaşlarımızı bile alamaz hale geleceğiz"diyerek belediyelerin kamu kurumu olmaktan çıkıp, şirket gibi yönetildiğini vurguluyor.

İşçilerin bir çoğu CHP üyesi ya da sürekli CHP'ye oy vermiş. Fakat çok sayıda işçi CHP'li Maltepe Belediyesi ile sürekli sorun yaşadıklarını, bir çok CHP'li belediyede işten çıkarmaların, hak gasplarının olduğundan söz açıldığında, "Biz böyle bilmezdik CHP'yi bu son zaman anladık ki, CHP'si, AKP'si, MHP'si yok bu işin. Bizi insan olarak görmüyorlar yoksa bu kadar işçi kıyımı yapılmazdı" diyorlar.

İşçilerden bazıları ve onlara desteğe gelenlerden bir kısmı da bütün bunların dışında CHP'nin Barış Pınarı Harekatı için oy vermesine değinerek, "Onun da AKP'den, MHP'den farkı kalmadı. Bu son seçimde oy vermekle hata ettik. Elimiz kırılaydı. Oy verirken savaşa oy veriyormuşuz meğer. Faturasını da yine bize ödetiyorlar" diyerek tepkilerini dile getiriyor.